Ειδήσεις

Published on April 27th, 2014 | by fileto

0

Ο 22χρονος Καβαλιώτης Gamer που κατέκτησε την Ευρώπη

Πως είναι να ζεις παίζοντας video games σε παγκόσμιο επίπεδο; Τι είναι το LoL, πόσοι παίζουν αυτό το παιχνίδι και πόσο δύσκολο είναι κάποιος να πληρώνεται παίζοντας βιντεοπαιχνίδια;

Για όσους δεν το γνωρίζουν ο κόσμος των video games έχει δικά του “Champions League” και “Final Four”. Σε ένα από αυτά τους τελευταίους μήνες κατάφερε να ξεχωρίσει και ένας Έλληνας. Πριν μπούμε όμως στο “ψητό” καλό είναι να κάνουμε μία μικρή εισαγωγή για αυτόν τον άγνωστο σε πολλούς κόσμο.

Γεννημένος και μεγαλωμένος στην πόλη της Καβάλας, ο 22χρονος FORG1VEN, κατά κόσμο Κωνσταντίνος Τζορτζίου, υπολογίζει την πρώτη του επαφή με τα βιντεοπαιχνίδια γύρω στο 2002. “Την περίοδο εκείνη άρχισαν να έχουν πέραση τα ίντερνετ καφέ και εγώ ήμουν ένα από τα πολλά παιδιά που άφησαν το παιχνίδι στις γειτονιές για να ασχοληθώ με τον υπολογιστή.

Γύρω στην Πέμπτη δημοτικού άρχισα να παίζω Counter Strike, από τα πιο δημοφιλή εκείνη την εποχή παιχνίδια στο διαδίκτυο. Έπαιζε και ο αδερφός μου το ίδιο παιχνίδι και μάλιστα είχε κερδίσει και το πανελλήνιο πρωτάθλημα το 2007 και πήγε και στο εξωτερικό σε τουρνουά. Μπορώ να πω ότι λειτούργησε σαν ένα παραπάνω κίνητρο αυτό για να ασχοληθώ πιο σοβαρά με το παιχνίδι από την στιγμή κιόλας που κατάλαβα ότι είμαι καλός σε αυτό. Συμμετείχα σε διάφορα τουρνουά και είχα κερδίσει και αρκετά έπαθλα.”

Στα τέλη του 2010 έψαχνε για κάτι καινούριο. “Γύρω στα Χριστούγεννα του ’11 έπαιξα για πρώτη φορά “League of Legends” μετά από προτροπή ενός φίλου μου και μάλιστα στην αρχή ήμουν τέρμα αρνητικός. Τελικά μου άρεσε και κατάλαβα ότι μπορούσα να γίνω αρκετά καλός σε αυτό και ίσως να βγάλω χρήματα από αυτό. Άλλωστε το Counter Strike είχε πέσει και το LoL φαινόταν ότι θα έπαιρνε την θέση του στην προτίμηση του κόσμου.

Το 2013 είχα από την καλύτερη ατομική βαθμολογία στα παιχνίδια κατάταξης στην Ευρώπη, ενώ κατάφερα να φτάσω πρώτος στο επίπεδο Challenger στους ευρωπαϊκούς servers. Μετά από περίπου ένα μήνα είχα ήδη στα χέρια μου προτάσεις από διάφορες ομάδες επαγγελματικές και μη. Επέλεξα τους Copenhagen Wolves που είχαν εξασφαλίσει θέση στο επερχόμενο split του LCS και το θεώρησα την καλύτερη επιλογή. Το συμβόλαιο μου με την ομάδα είναι μόνο για τους τρεις μήνες αυτού του split και τώρα που τελειώνει θα δω αν θα μείνω ή θα πάω σε άλλη ομάδα, ανάλογα και αν μείνουμε στο LCS.”

Από τον Θανάση Δαμαλίτη

πηγη:


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑