Βαλκάνια

Published on April 30th, 2014 | by fileto

0

Πρότζεκτ για βιολογικές καλλιέργειες στη Ροδόπη από ΜΚΟ

Σε συνέντευξη τύπου στη Σόφια Βουλγαρίας ο Ολλανδός πρέσβης , κ. Tom van Oorschot παρουσίασε τα αποτελέσματα 5ετούς προγράμματος με τίτλο «New Thracian Gold», το οποίο συνδυάζει την προστασία της βιοποικιλότητας, τη βιολογική γεωργία, τον αγροτουρισμό και τον οικοτουρισμό.

Το έργο άρχισε να υλοποιείται το 2009, στην περιοχή που εκτείνεται στα ανατολικά του βουλγαρικού τμήματος της οροσειράς της Ροδόπης και υποστηρίχθηκε οικονομικά από τον ολλανδικό φιλανθρωπικό οργανισμό (charity lottery) Dutch Postcode Lottery και τεχνικά από τους εξειδικευμένους ολλανδικούς Μη Κυβερνητικούς Οργανισμούς ARK και Avalon.

Το πρόγραμμα, που εφαρμόστηκε στη Βουλγαρία, είχε σαν στόχο τη δημιουργία ενός δικτύου οργάνωσης των τοπικών παραγωγών και να τους βοηθήσουν να υιοθετήσουν νέες μορφές βιολογικής καλλιέργειας και προστασίας του φυσικού περιβάλλοντος.


Με αφορμή την επίσκεψή του στη Σόφια, ο εκτελεστικός διευθυντής της Avalon, κ. Martien Lankester, παρουσίασε το «New Thracian Gold» με τη συμμετοχή και ελληνικών φορέως, πιθανώς στο πλαίσιο του επόμενου κοινοτικά χρηματοδοτούμενου διασυνοριακού προγράμματος Ελλάδος – Βουλγαρίας.

πηγη: http://www.agrotypos.gr/index.asp?mod=articles&id=85925


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑