Ειδήσεις

Published on April 30th, 2014 | by fileto

0

Τι καιρό θα κάνει την Πρωτομαγιά

Ο άστατος ανοιξιάτικος καιρός με τις μεσημεριανές κυριώς μπόρες θα συνεχιστεί λίγο πολύ μέχρι το τέλος της εβδομάδας αλλά όσο περνάνε οι μέρες θα γίνεται ηπιότερος.

Τη Πρωτομαγιά περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα αλλά σιγά σιγά στα δυτικά και κυρίως στα βορειοδυτικά θα συννεφιάσει οπότε το μεσημέρι και το απόγευμα θα εκδηλωθούν πάλι βροχές και μπόρες κυρίως στην Ήπειρο, τη δυτική Μακεδονία, τα ορεινά της Θεσσαλίας και της Στερεάς Ελλάδας. Στην υπόλοπη χώρα θα έχει λιακάδα κυρίως στα νησιά του νοτιου Αιγαίου, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα.

Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές – νοτιοδυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και στα νότια πελάγη εως και 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 23 με 24 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 13 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αιθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει κυρίως στην Πάρνηθα και την γύρω ορεινή ζώνη του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά καλό καιρό αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και το απόγευμα θα εκδηλωθούν τοπικές μπόρες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Η πρόγνωση του καιρού της Παρασκευής

Το πρωί περιμένουμε αίθριο ουρανό σε ολόκληρη τη χώρα από το μεσημέρι και μετά ωστόσο θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν παροδικές βροχές και τοπικές καταιγίδες κυρίως στην κεντρική και ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη, τα νησιά του βορείου και ανατολικού Αιγαίου. Το απόγευμα θα εκδηλωθούν βροχές και στη δυτική Μακεδονία, τα βουνά της Ηπείρου και της Θεσσαλίας.

Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί 4 με 6 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 5 εως 21εναν βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 25 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 13 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αρχικά αίθριο ουρανό με νεφώσεις που το μεσημέρι θα πυκνώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί – νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αρχικά λιακάδα αλλά το μεσημέρι θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν μπόρες κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν ανατολικοί – νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 11 εως 21εναν βαθμούς κελσίου.

Ανεβαίνει η θερμοκρασία το Σάββατο

Βελτιωμένος θα είναι ο καιρός σε ολόκληρη τη χώρα. Λιακάδα και ηλιοφάνεια θα επικρατεί στις νότιες ηπειρωτικές και νησιωτικές περιοχές αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα στα ηπειρωτικά θα συννεφιάσει οποτε περιμένουμε να εκδηλωθούν κάποιες μπόρες κυρίως στα βουνά.

Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και στα πελάγη τοπικά 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 22 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 25 με 26 βαθμούς και στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα από 13 εως 24 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική αρχικά θα επικρατήσει λιακάδα αλλά από το μεσημέρι και μετά θα συννεφιάσει στα βόρεια του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 5 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 25 βαθμούς κελσίου.
Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε νεφώσεις που θα πυκνώσουν αρκετά το μεσημερι και το απόγευμα κυρίως στα ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοι – νοτιοανατολικοί 2 με 4 μποφόρ ενώ ο υδράργυρος θα κυμανθεί από 12 εως 23 βαθμούς κελσίου.

Καλοκαιρινός ο καιρός την Κυριακή

Περιμένουμε ηλιοφάνεια σε όλη τη χώρα και μόνο στα ηπειρωτικά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει και θα εκδηλωθούν σποραδικές βροχές και μπόρες αλλά το βράδυ ο καιρός θα βελτιωθεί παντού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι – νοτιοανατολικοί 3 με 4 μποφόρ και τοπικά στα πελάγη 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα κυμανθεί στη βόρεια Ελλάδα από 6 εως 22 βαθμούς, στα κεντρικά από 11 εως 26 βαθμούς και στις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και την Κρήτη από 13 εως 28 βαθμούς κελσίου. Στη βόρεια Κρήτη μάλιστα ο υδράργυρος δεν αποκλείεται να φτάσει και τους 29 βαθμούς κελσίου.

Στην Αττική περιμένουμε αίθριο ουρανο με λίγα συννεφα το μεσημέρι στα βόρεια κυρίως του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 4 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 εως 28 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε αίθριο ουρανό αλλά το μεσημέρι και το απόγευμα θα συννεφιάσει κυρίω στα γύρω ορεινά του νομού. Οι άνεμοι θα πνέουν νότιοι 2 με 3 μποφόρ ενώ η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 13 εως 24 βαθμούς κελσίου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑