Ειδήσεις

Published on May 2nd, 2014 | by fileto

0

Λουκέτο αύριο στη Λαική αγορά της Καβάλας

Δεν θα λειτουργήσει αύριο η Λαική Αγορά της Καβάλας, ενώ οι πωλητές θα κάνουν μηχανοκίνητη πορεία στο κέντρο της πόλης.

Χθες εκπρόσωποί τους πήγαν στα βουλευτικά γραφεία στην Καβάλα των Γιώργου Καλαντζή και Νίκου Παναγιωτόπουλου και ζήτησαν έντονα να είναι ορθολογική η στάση των βουλευτών στη Βουλή κατά την ψήφιση του επίμαχου νομοσχεδίου.

Εν τω μεταξύ κόψε ράψε έγινε στο νομοσχέδιο σήμερα μια και τέσσερις αλλαγές σε διατάξεις που είχαν προκαλέσει τις έντονες αντιδράσεις βουλευτών όλων των κομμάτων, αλλά και συνδικαλιστικών φορέων, κατέθεσε στην Ολομέλεια της Βουλής ο υπουργός Ανάπτυξης, Κώστας Χατζηδάκης, κατά τη διάρκεια της συζήτησης του νομοσχεδίου για τις λαϊκές αγορές.

Σύμφωνα με τις νέες ρυθμίσεις:

  • Γίνεται σαφές πλέον ότι δεν δύναται να μειωθεί ο αριθμός των υφιστάμενων αδειών στις λαϊκές αγορές.
  • Η κλήρωση για την άδεια γίνεται εφάπαξ, τον Ιανουάριο του 2015 και στη συνέχεια καθιερώνεται το σύστημα κυκλικότητας κάθε χρόνο, κατά μία θέση.
  • Αυξάνεται, από τρεις, στις πέντε ημέρες η διάρκεια για τις εμποροπανηγύρεις και σε 10 για τις Χριστουγεννιάτικες και Πασχαλινές αγορές.
  • Μειώνεται, από ένα χρόνο, σε έξι μήνες η ποινή φυλάκισης για όσους συλλαμβάνονται χωρίς άδεια.

Όπως τόνισε ο υπουργός Ανάπτυξης, με αυτόν τον τρόπο γίνεται δικαιότερο και διαφανέστερο το σύστημα των αδειών, ξεκαθαρίζεται ότι δεν μειώνονται οι υφιστάμενες άδειες, ενώ ελαχιστοποιούνται οι ποινές και τα πρόστιμα, σε σχέση με ό,τι αρχικά προέβλεπε το νομοσχέδιο, για τους παραβάτες που συλλαμβάνονται χωρίς άδεια, καθώς αποσύρθηκε από το νομοσχέδιο η στέρηση των πολιτικών δικαιωμάτων και η απέλαση, ενώ παραμένει μόνο η ποινή φυλάκισης έξι μηνών η οποία αρχικά είχε προσδιοριστεί στο ένα έτος.

Η συνέχεια στους πάγκους της λαικής!


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑