Ειδήσεις

Published on May 5th, 2014 | by fileto

0

Επίσκεψη Δένδια σε Λήμνο, Σαμοθράκη και Θάσο

Ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκος Δένδιας συνοδευόμενος από τον Αρχηγό του Πυροσβεστικού Σώματος, Αντιστράτηγο Βασίλειο Παπαγεωργiου, πραγματοποίησε το Σάββατο 3 Μαΐου 2014, επίσκεψη στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λήμνου και στα Πυροσβεστικά Κλιμάκια της Σαμοθράκης και της Θάσου.

Στο πλαίσιο αυτό πραγματοποιήθηκαν κατά τόπους συσκέψεις με τους Διοικητές των Πυροσβεστικών αρχών, με αντικείμενο την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου, η οποία ξεκίνησε την 1η Μαΐου και την καλύτερη δυνατή ανταπόκριση του προσωπικού, ενώ με την ευκαιρία ο Υπουργός ενημερώθηκε και από τις αστυνομικές αρχές για τα ζητήματα δημόσιας ασφάλειας ενόψει της τουριστικής περιόδου.

Ειδικότερα, το πρωί του Σαββάτου ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη επισκέφθηκε αρχικά την Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λήμνου, παρουσία και του Διοικητή της 88 Σ.ΔΙ., Ταξίαρχου Λάμπρου Τζούμη.

Δένδιας

O κ. Δένδιας, απευθυνόμενος προς τους παρευρισκόμενους πυροσβέστες, ανέφερε τα εξής:

«Καλημέρα, χαίρομαι πάρα πολύ που σας βλέπω, κυρίες και κύριοι. Χαίρομαι που σας βλέπω και αρκετούς, που σημαίνει ότι εν πάση περιπτώσει, όπως μου έχει και ο Αρχηγός μεγάλα προβλήματα στη Λήμνο δεν έχουμε, ενώ και το υλικό είναι επαρκές. Όπως γνωρίζετε, χάρη σε εσάς – και δεν αναφέρομαι μόνο σε σας εδώ στη Λήμνο αλλά σε εσάς σε όλη την Ελλάδα – η περσινή αντιπυρική περίοδος πήγε εξαιρετικά καλά και περιορίσαμε περίπου στο μισό τις απώλειές μας. Κι αυτό χωρίς περισσότερο κόσμο, χωρίς περισσότερα υλικά, με λιγότερα χρήματα, με λιγότερα όλα. Κι όμως το αποτέλεσμα υπήρξε εξαιρετικό, όχι απλώς καλό, εξαιρετικό, χάρη σε εσάς. Σας είμαι ευγνώμων. Αλλά πάντα μπορούμε να πετύχουμε το καλύτερο».

Μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψής του στην Πυροσβεστική Υπηρεσία της Λήμνου και απαντώντας σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφου τοπικού Μ.Μ.Ε., ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη δήλωσε, μεταξύ άλλων, τα εξής:

«Ήρθα για να έχω μια επαφή και με τις Αστυνομικές αρχές του νησιού και με τις Πυροσβεστικές αρχές του νησιού ενόψει της αντιπυρικής περιόδου. Δηλαδή για να είμαστε σίγουροι, για να βεβαιωθούμε ότι είμαστε έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε το καλοκαίρι που έρχεται. Βέβαια, με αυτή την ευκαιρία είχα τη μεγάλη χαρά να δω τη Λήμνο, τη Μύρινα, το πόσο όμορφη είναι και επίσης να γνωρίσω τον τοπικό Στρατιωτικό Διοικητή, τον Ταξίαρχο εδώ και να συζητήσουμε για τη συνολική κατάσταση στο νησί και τα θέματα που το απασχολούν. Ήταν μεγάλη χαρά για μένα και ελπίζω να ξανάρθω».

Στη συνέχεια ο Υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη μετέβη στη Σαμοθράκη και μετέπειτα στη Θάσο, όπου επισκέφτηκε τα Πυροσβεστικά Κλιμάκια των δύο νησιών παρουσία του Δημάρχου Σαμοθράκης κ. Γεωργίου Χανού και του Δημάρχου Θάσου κ. Κωνσταντίνου Χατζημανουήλ αντίστοιχα. Τόσο ο Δήμαρχος Σαμοθράκης, όσο και ο Δήμαρχος Θάσου ευχαρίστησαν τον κ. Υπουργό για την επίσκεψή του και του προσέφεραν αναμνηστικά δώρα.

Ο κ. Υπουργός συνεχάρη το προσωπικό και των δύο Πυροσβεστικών Κλιμακίων για την τεράστια προσπάθεια που κατέβαλε κατά την περσινή αντιπυρική περίοδο και ζήτησε να συνεχίσει να επιδεικνύει τον ίδιο ζήλο και κατά την τρέχουσα, κάνοντας ειδική αναφορά στη σημασία που έχει η κατάλληλη οργάνωση και ο απαραίτητος συντονισμός των πυροσβεστικών δυνάμεων για την αποτελεσματική διαχείριση και της νέας αντιπυρικής περιόδου.

Ο κ. Δένδιας τόνισε επίσης ότι η βούληση της Πολιτικής Ηγεσίας είναι μέχρι τον Ιούλιο να έχει πραγματοποιηθεί ένας σημαντικός αριθμός επισκέψεων σε Πυροσβεστικές Υπηρεσίες της χώρας προκειμένου να εντοπιστούν τυχόν ελλείψεις και κενά που ενδέχεται να παρουσιαστούν κατά την αντιπυρική περίοδο 2014 και να υπάρξουν εγκαίρως βελτιωτικές ενέργειες.

Σημειώνεται ότι την Παρασκευή 2 Μαΐου πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, σύσκεψη υπό την προεδρία του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη κ. Νίκου Δένδια με αντικείμενο την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Τόσο η Πολιτική όσο και η Φυσική ηγεσία του Πυροσβεστικού Σώματος έδωσαν τις κατευθύνσεις τους στους νεοπροαχθέντες Διοικητές των Περιφερειακών Πυροσβεστικών Διοικήσεων (ΠΕ. ΠΥ. Δ.), προκειμένου να ολοκληρωθούν όλες οι απαραίτητες ενέργειες, σε θέματα οργάνωσης και επιχειρησιακού σχεδιασμού, ώστε να είναι το Πυροσβεστικό Σώμα σε διαρκή ετοιμόιτητα για την αποτελεσματική αντιμετώπιση των δασικών πυρκαγιών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑