Ειδήσεις

Published on May 5th, 2014 | by fileto

0

Μαθητιάδα στην Πρώτη Σερρών και φέτος

Με τη συμμετοχή 600 ελληνόπουλων από 41 γυμνάσια της Ελλάδας και του εξωτερικού πραγματοποιείται, από τις 2 έως τις 6 Μαΐου στην Πρώτη Σερρών η 11η Πανελλήνια Μαθητιάδα.

Αξίζει να σημειωθεί, ότι μεταξύ άλλων θα πάρουν μέρος ελληνόπουλα από γυμνάσια της Γερμανίας, της Κωνσταντινούπολης, του Καναδά και της Νότιας Αφρικής, ενώ σύνθημα της Πανελλήνιας Μαθητιάδας είναι: «χωρίς το φόβο της αποτυχίας και το άγχος της νίκης».

Ο συγκεκριμένος θεσμός ξεκίνησε το 2002 και αποτελεί προσομοίωση των Ολυμπιακών Αγώνων, καθώς περιλαμβάνει τη διεξαγωγή 35 Ολυμπιακών Αθλημάτων, με τη συμμετοχή μαθητών γυμνασίου από όλη την Ελλάδα και σχολεία της Ομογένειας.

Κατά την πρόσφατη παρουσίαση του προγράμματος της φετινής διοργάνωσης, ο υπουργός Μακεδονίας και Θράκης Θεόδωρος Καράογλου χαρακτήρισε την 11η Πανελλήνια Μαθητιάδα ως μια «γιορτή αθλητισμού και πολιτισμού.

Όπως τόνισε χαρακτηριστικά ο κ. Καράογλου: «Η Πανελλήνια Μαθητιάδα δεν βοηθά τους νέους να κατανοήσουν μόνο το “ευ αγωνίζεσθαι”, αλλά τους διδάσκει το σεβασμό σε παγκόσμιες θεμελιώδεις ηθικές αρχές και αξίες, τους γνωρίζει τη σημασία του εθελοντισμού και καλλιεργεί ατομικές και κοινωνικές αρετές όπως η συνεργασία, η ομαδικότητα και η επίτευξη στόχων, στέλνοντας παράλληλα το μήνυμα της ειρήνης και της συναδέλφωσης».

Από την πλευρά του ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Μαθητιάδας Αριστείδης Σέμκος σημείωσε ότι: «Η Μαθητική Ολυμπιάδα δεν είναι υπόθεση μόνο της Πρώτης Σερρών, αλλά αφορά όλη την ευρύτερη περιοχή, όλη την Κεντρική Μακεδονία, όλη τη Βόρεια Ελλάδα».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑