Ειδήσεις

Published on May 5th, 2014 | by fileto

0

Εκλογές και χρυσός πάνε χέρι-χέρι στις Σάπες;

Οι εκλογές και τα αποτελέσματα των εκλογών δείχνουν τον δρόμο για την έναρξη των μεταλλευτικών δραστηριοτήτων στις Σάπες Ροδόπης σε κοιτάσματα χρυσού σύμφωνα με δημοσίευμα που επικαλείται πολύ έγκυρες πηγές εντός του Μεγάρου Μαξίμου (αν είναι πραγματικές).

Αν το δημοσίευμα αληθεύει τότε προφανώς η κυβέρνηση στο άγχος της να κάνει επανεκίνηση της ανάπτυξης η οποία ακόμη φαντάζει μακρινό όνειρο προχωρά σε αποδοχή επενδύσεων οι οποίες είναι καταδικαστέες από τις τοπικές κοινωνίες όπως αυτή της εξόρυξης χρυσού στις Σάπες και το Πέραμα.

Το δημοσίευμα  μιλά για σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε μεταξύ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και των κορυφαίων υπουργών Χατζηδάκη, Μανιάτη, Μυταράκη και Σταμάτη και σε εντολές που δόθηκαν από τον πρώτο προς τους υπουργούς ώστε άμεσα να υπάρξει ορατό αποτέλεσμα το οποίο χρονικά προσδιορίζεται σίγουρα μετά τις εκλογές, τότε το εκλογικό αποτέλεσμα σε Δήμο Μαρώνειας – Σαπών και Περιφέρεια Αν. Μακεδονίας – Θράκης αποκτά μεγάλη σημασία.

Πάντως πολλά λέγονται για τις εμπλοκές στελεχών στην εκλογική διαδικασία στην περιοχή και ακόμη περισσότερο εντύπωση προκαλεί δήλωση γραμματέα νομαρχιακής ΠΑΣΟΚ κατά ομοιδεάτη του σε κανάλι της περιφέρειας, που φανερώνει πολλά σκοτεινά σχέδια τα οποία εξυφαίνονται πίσω από την εκλογική απόφαση των πολιτών.

Το δημοσίευμα της ιστοσελίδας:

Την περίοδο του ΠΑΣΧΑ όταν απουσίαζαν οι μεγάλες πολιτικές ειδήσεις και τα πάθη περιορίζονταν στην κατάνυξη των ημερών στο Μαξίμου εργάζονταν πυρετωδώς . Πλήθος συναντήσεων πραγματοποιήθηκαν , συχνά και με την συμμετοχή του Πρωθυπουργού με αποκλειστικό θέμα την επανεκκίνηση μπλοκαρισμενων ή την έναρξη νέων σχεδίων επενδύσεων στην χώρα .

Έχοντας ολοκληρώσει τον διαγωνισμό του Ελληνικού που τράβηξε όλα τα φώτα το προηγούμενο διάστημα , ο Σαμαράς ήδη ολοκλήρώνει την στελέχωση του ΠΑΡΑΚΤΙΟ ΜΕΤΩΠΟ Α.Ε. που θα αναλάβει την εκμετάλλευση του παραλιακού μετώπου . Ταυτόχρονα ανακοινώθηκαν τα σχέδια επενδυτών για ένα γιγαντιαίο τουριστικό project στην Ιθάκη.

Η θυγατρική της Cosco στον Πειραιά παρουσίασε σε εκπροσώπους της κορεατικής Samsung το μοντέλο συνεργασίας της με την Hewlett Packard και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ για την προώθηση των εκ της Ασίας εισαγωγών στις αγορές της Κεντρικής Ευρώπης μέσω του ΟΛΠ ενώ ξεκίνησε η πιλοτική λειτουργία του κέντρου logistics της κινεζικής κατασκευάστριας τηλεπικοινωνιακού εξοπλισμού ΖΤΕ, που εγκαταστάθηκε πλέον στην Αττική.

Έντονες είναι επίσης οι φήμες ότι τη Ryanair θα ακολουθήσει και η ανταγωνίστριά της Air Berlin, που πραγματοποίησε εδώ επαφές για αυτό το σκοπό. Τέλος μετά το ξεμπλοκάρισμα των μεγάλων οδικών αξόνων , δρομολογείται και η επανεκκίνηση της επένδυσης της ΜΕΤΑΛΛΕΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ στις Σάπες Ροδόπης , έργο που θα δώσει τουλάχιστον 500 νέες θέσεις εργασίας στην περιοχή , εξ ου και η έντονη κινητικότητα που παρατηρείται τον τελευταίο καιρό από στελέχη των εταιρειών χρυσού.

Σύμφωνα με πληροφορίες μας ειδικές οδηγίες για τον χειρισμό των παραπάνω θεμάτων έχουν λάβει από τον Πρωθυπουργό οι υπουργοί Χατζηδάκης, Μανιάτης, Μυταράκης και Σταμάτης ώστε μέσα στο καλοκαίρι να υπάρχουν ήδη ορατά αποτελέσματα.

Πηγή: http://www.logiastarata.gr/2014/05/blog-post_4.html


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑