Ειδήσεις

Published on May 5th, 2014 | by fileto

0

Ο Γιαννακίδης στηρίζει τον θεσμό των Επιμελητηρίων

Ο Περιφερειάρχης ΑΜ-Θ Άρης Γιαννακίδης, με αφορμή την διάταξη για την μη υποχρεωτική εγγραφή στα επιμελητήρια από 1.1.2015, ζητά από την Κυβέρνηση να αποδεχθεί την τροπολογία άρσης της απαράδεκτης αυτής διάταξης, τροπολογία την οποία υπέγραψαν πάνω από 185 Βουλευτές και να επαναπροσδιορίσει την πολιτική της ενισχύοντας την Μικρομεσαία Επιχείρηση και τα Επιμελητήρια.
Παράλληλα, ο κ. Γιαννακίδης συντάσσεται με την Επιμελητηριακή κοινότητα και τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις, οι οποίες διατηρούν χιλιάδες θέσεις εργασίας στην Περιφέρεια ΑΜ-Θ και γενικότερα στην Ελλάδα, αποτελώντας την ραχοκοκαλιά της επιχειρηματικότητας.
Σε συνάντηση το Σάββατο 03 Απριλίου στην έδρα της Περιφέρειας στην Κομοτηνή, ο Περιφερειάρχης συζήτησε διεξοδικά το συγκεκριμένο ζήτημα και γενικότερα την βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, με τους προέδρους των Επιμελητηρίων της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης.
Τα Επιμελητήρια είναι εκφραστές της επιχειρηματικότητας και της συλλογικότητας της Μικρομεσαίας Επιχείρησης και είναι αδιανόητο σήμερα να εφαρμόζεται αυτή η αδιέξοδη πολιτική, σε αντίθεση με την υπόλοιπη Ευρώπη όπου τα Επιμελητήρια λειτουργούν υπό το ίδιο ακριβώς καθεστώς που ισχύει και στην Ελλάδα.
Όπως χαρακτηριστικά τονίζει ο Περιφερειάρχης, στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη, η επιχειρηματικότητα έχει πληγεί βαρύτατα και δυσανάλογα, σε σχέση με την υπόλοιπη χώρα, από την συνεχιζόμενη οικονομική κρίση και η απευκταία προοπτική να κινδυνεύσει η βιωσιμότητα των Επιμελητηρίων, θα χειροτερεύσει την κατάσταση.
Ο κ. Γιαννακίδης στηρίζει τις θέσεις της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος και θα προτείνει στην Ένωση Περιφερειών Ελλάδας (ΕΝ.Π.Ε.), να σταθεί δίπλα στα Επιμελητήρια και στον αγώνα που δίνουν για τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις.
Τέλος, στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε η μέχρι τώρα άψογη συνεργασία της διοίκησης της Περιφέρειας με τα Επιμελητήρια της ΑΜ-Θ, ενώ επιπλέον ο κ. Γιαννακίδης πρότεινε, σε ότι αφορά στην ενίσχυση της βιωσιμότητας των Επιμελητηρίων, την από κοινού χάραξη της πολιτικής που αφορά στη νέα Προγραμματική Περίοδο, στη διαχείριση των κονδυλίων που έχουν στόχο τις Μικρομεσαίες Επιχειρήσεις την Καινοτομία και την Εξωστρέφεια.
Στη συνάντηση συμμετείχαν οι Πρόεδροι των Επιμελητηρίων Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, Ροδόπης Νικόλαος Αγγελίδης, Επαγγελματικού και Βιοτεχνικού Επιμελητηρίου Ροδόπης Αργύρης Αργυρόπουλος, Ξάνθης Στέλιος Μωραΐτης, Δράμας Στέφανος Γεωργιάδης και Καβάλας ο Α΄Αντιπρόεδρος Μάρκος Δέμπας και ο Β΄ Αντιπρόεδρος Γιάννης Παναγιωτίδης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑