Ειδήσεις

Published on May 5th, 2014 | by fileto

0

Στη Γεμιστή κουβαλούσαν παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (4-5-2014) το μεσημέρι, σε παρέβρια περιοχή της Γεμιστής Έβρου, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 38 και 26 ετών, για είσοδο σε απαγορευμένη περιοχή (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως ) και απόπειρα διευκόλυνσης εισόδου στη χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Συγκεκριμένα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τους δύο (2) ημεδαπούς, διότι τους εντόπισαν να επιβαίνουν σε Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και να κινούνται εντός απαγορευμένης περιοχής (ΖΑΠ – Ζώνη Ασφάλειας Προκαλύψεως).

Από τις έρευνες των αστυνομικών, προέκυψε ότι οι δράστες είχαν μεταβεί στην περιοχή, προκειμένου να διευκολύνουν την είσοδο στη χώρα σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, οι οποίοι ανέμεναν επί του τουρκικού εδάφους.

Με τη σύλληψή τους, απετράπη η παράνομη είσοδος, στο ελληνικό έδαφος, σε πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο και δύο (2) κινητά τηλέφωνα.

Σημειώνεται ότι ο 38χρονος έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αλεξανδρούπολης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Τυχερού Αλεξανδρούπολης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑