Άποψη - Γνώμη

Published on May 7th, 2014 | by fileto

0

Κάτι συμβαίνει στο Κάτω Παρτάλι

Το χωριό της ανωμαλίας (!) και των καλά κρυμμένων μυστικών, το Κάτω Παρτάλι ή αλλιώς πως η Ελλάδα!

Το χωριό με τους δολοπλόκους κατοίκους, την κρυφή και αμαρτωλή εξουσία, το παραμύθι, την ψευτογκλαμουριά και φυσικά των ψεμάτων που τρέφουν το καλό σενάριο.

Σε αυτό το χωριό θα γίνουν εκλογές για τους τοπικούς άρχοντες, τους περιφερειακούς άρχοντες και τους βλαχοευρωπαίους οι οποίοι θα κληθούν να σώσουν το Κάτω Παρτάλι στο κέντρο λήψης των αποφάσεων της εξόντωσής μας.

Τι αλήθεια θέλουν οι Κατωπαρταλιώτες και οι Κατωπαρταλιώστισσες;

Μακάρι να ήξεραν μια και η αόρατος αρχή η οποία διαφεντεύει πια τις τύχες του χωριού είναι …αόρατος.

Μα καλά τόσο υποψιασμένοι αυτοί οι δολοπλόκοι κάτοικοι και δέχονται την αόρατο αρχή ως …θέσφατον;

Έλα μου ντε!

Το κοινό μυστικό είναι ότι φοβούνται στο Κάτω Παρτάλι ότι θα έρθουν οι κακοί και θα τους πάρουν τα σπίτια, τα κοτέτσια, τις σοδειές και τα μυστικά τους θα γίνουν βούκινο. Αυτό το τελευταίο είναι που φοβούνται ακόμη περισσότερο μια και η τρύπα στην κάλτσα και ιδιαίτερα στο μεγάλο δάχτυλο, αν βάλεις σαγιονάρα θα φανεί.

Γιαυτό προτιμούν τις γαλότσες και τις πλαστικές μπότες, οι οποίες είναι γεμάτες από σβουνιές και αξιοπρέπεια.

Μόνο που η τελευταία είναι μια άγνωστη λέξη τον τελευταίο καιρό στο χωριό και επιμελώς κρύβεται κι αυτή με τα άλλα άλυτα μυστικά τα οποία είναι κάτι σαν …μνημόνια.

Κάτω Παρτάλι, η αληθινή εκδοχή ενός ξεχασμένου μύθου. Κι αυτός ο μύθος ότι η καθαρή και αγνή επαρχία της Ευρώπης διαθέτει και μια μπουνταλοσύνη την οποία εκμεταλλεύονται οι αρχηγοί της και θέλουν σώνει και καλά να είναι αυτοί που θα την σώσουν κάτι σαν εμμονή, σαν ένα θεϊκό κάλεσμα, χρόνια τώρα από τον καιρό της μεταπολίτευσης και πίσω!

  Κάτω Παρτάλι

Τελικά θα αναλωθούν οι κατωπαρταλιώτες και κατωπαρταλιώτισσες στο να σιωπούν για τα όσα δεινά συμβαίνουν στο χωριό τους ή κάποια στιγμή θα ενηλικιωθούν και θα ψάξουν στα αποκαΐδια του οικισμού να βρουν τις αρχέγονες εκείνες δομές που συντήρησαν τόσα χρόνια αυτή την κοινωνία;

Θα σταματήσουν τα δηλητηριώδη στόματα που τους προσάπτουν αμαρτίες μέχρι και το προπατορικό αμάρτημα και θα σηκώσουν λίγο το ανάστημά τους απέναντι στους λογής καπηλευτές που θέλουν να τους δημιουργούν συμπλέγματα;

Διότι δεν είναι δυνατόν πάντα να φταίνε οι άλλοι, πρέπει να δούμε και που φταίμε κι εμείς!

Εδώ δεν βλέπετε στο γυαλί την τιτάνια προσπάθεια του πρωθυπουργού μας, να κρατήσει την χώρα ζωντανή και αλώβητη στην λαίλαπα των ξένων οι οποίοι λένε τα καλύτερα γι’ αυτό το παλικάρι!

Μωρέ τι παλικάρι είναι αυτός ο πρωθυπουργός μας ο οποίος πήρε πάνω του όλη την αμαρτία της χώρας και σαν νέος Ηρακλής καθάρισε τους στάβλους του Αυγεία!

Κι ο άλλος τι ευαίσθητος που κάνει σημαία το μαύρο της ΕΡΤ για να δείξει την αναλγησία της κυβέρνησης απέναντι στους βολεμένους του συστήματος υπαλλήλους του εθνικού μας τελάλη και μάλιστα πλαισιωμένο από κλάματα και οδυρμούς!

Μα όποιος και να χάσει την δουλειά του τα κλάματα θα βάλει σε τέτοιες εποχές.

Αλλά δεν μας λέει πόσοι εξ αυτών σκούπισαν τα δάκρυά τους στην ποδιά του συστήματος και ξανάπιασαν στασίδι στη ΝΕΡΙΤ και στη ΔΤ με τα δικά μας λεφτά που πληρώνουμε σαν ντογάνια στους λογαριασμούς της ΔΕΗ!

Είμαστε όλοι για τον Καιάδα και ακόμη περισσότερο αυτοί που μας δουλεύουνε ψιλό γαζί, συμπολίτευση και αντιπολίτευση.

Το πιο κορυφαίο και ακόμη πιο γελοίο ήταν ο εκβιασμός πως αν την Ελιά την φάει ο δάκος και δεν βγάλει λάδι, θα πέσει το ταβάνι και θα μας πλακώσει.

Κατωπαρταλιώτες και κατωπαρταλιώτισσες. Η ώρα ήρθε και είστε σε θέση να βάλετε τα πράγματα στη θέση τους. Μην διστάσετε, μην αμελήσετε, μην φάτε τον Λωτό της ενημέρωσης από τα κανάλια του μνημονίου και της αηδίας.

Βάλετε απέναντι της φωτογραφίες της Πινακοθήκης των πολιτικών και αποφασίστε με το χέρι στην λογική και όχι στην καρδιά, διότι καρδιά είναι αυτή πολλές φορές κάνει και λάθη.

Δεν ψηφίζουμε για την Βουλή, ψηφίζουμε για το μήνυμα και αυτό πρέπει να είναι σαφές και εύστοχο.

Διότι ο Κάτω Παρτάλι μπορεί να ξεχνά, αλλά δεν λησμονά! Καλό Βόλι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑