Ειδήσεις

Published on May 8th, 2014 | by fileto

0

Οι διακινητές σταμάτησαν στον Μύστακα Ροδόπης

Συνελήφθησαν προχθες (6-5-2013) το πρωί, σε αγροτική οδό της Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, δύο (2) αλλοδαποί διακινητές, ένας 34χρονος υπήκοος Αλβανίας και ένας 23χρονος υπήκοος Ιράκ, οι οποίοι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες. Δεκαέξι (16) από τους διακινούμενους είναι υπήκοοι Συρίας και τέσσερις (4) υπήκοοι Σομαλίας.

Ειδικότερα, στην επαρχιακή οδό Νέας Σάντας – Αρριανών, οι αστυνομικοί, έκαναν σήμα στάσης στον 34χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Λίγο πιο κάτω, στο ύψος του Μύστακα Ροδόπης, ο 34χρονος, εισήλθε σε αγροτική οδό, έχασε τον έλεγχο του οχήματος, εξετράπη της πορείας του και ανετράπη.

Στη συνέχεια, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 34χρονο, ενώ σε έρευνα που πραγματοποίησαν στο εσωτερικό του οχήματος, εντόπισαν τον 23χρονο υπήκοο Ιράκ και είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι ο 23χρονος, αρχικά διευκόλυνε την είσοδο από την Τουρκία στη χώρα μας στους είκοσι (20) μη νόμιμους μετανάστες και στη συνέχεια μαζί με τον 34χρονο τους προωθούσαν, με το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, στην ενδοχώρα.

Από το τροχαίο ατύχημα, δεκατρείς (13) μη νόμιμοι μετανάστες, τραυματίσθηκαν και μεταφέρθηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Κομοτηνής για νοσηλεία.

Από την έρευνα των αστυνομικών προέκυψε επίσης ότι το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο είχε κλαπεί, την 17-4-2014, από περιοχή της Αττικής.

Κατασχέθηκε το παραπάνω όχημα.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑