Ειδήσεις

Published on May 12th, 2014 | by fileto

0

Σε Καβάλα και Κομοτηνή μαθητές “έτρεξαν” στις Βιβλιοδρομίες 2014

3.500 μαθητές των Δ΄, Ε΄ και ΣΤ΄ τάξεων των Δημοτικών Σχολείων όλης της χώρας συμμετείχαν στον 16ο Πανελλήνιο Διαγωνισμό Ανάγνωσης Παιδικού Βιβλίου Βιβλιοδρομίες 2014, που διοργάνωσαν και φέτος τα Εκπαιδευτήρια Γείτονα, υπό την αιγίδα του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων και της Ελληνικής Εθνικής Επιτροπής για την Unesco.

Οι Βιβλιοδρομίες πραγματοποιήθηκαν την Παρασκευή, 2 Μαΐου 2014 στα Εκπαιδευτήρια Γείτονα (Βάρη Αττικής) για τους μαθητές του νομού Αττικής, ενώ υπήρχαν και άλλα 20 εξεταστικά κέντρα σε ολόκληρη την Ελλάδα: στη Ρόδο, την Κω, το Ηράκλειο Κρήτης, τη Λέσβο, τη Θεσσαλονίκη, τη Λάρισα, τον Πύργο, τα Τρίκαλα, το Βόλο, τη Βέροια, την Κομοτηνή, τον Άγιο Νικόλαο Κρήτης, την Καβάλα, την Πάτρα, τη Σκόπελο, τα Χανιά, το Αίγιο, την Άρτα και την Αμοργό.

Στις Βιβλιοδρομίες 2014 οι μαθητές διαγωνίστηκαν στη θεματική ενότητα «Οικογένεια», στο πλαίσιο της ανάγκης για ευρύτερο προβληματισμό των νέων ανθρώπων σε σχέση με τα κοινωνικά ζητήματα, αλλά και με αφορμή το Ευρωπαϊκό Έτος 2014, που είναι αφιερωμένο στη συμφιλίωση της εργασίας με την οικογενειακή ζωή.

Αξίζει να σημειωθεί πως, στα δεκαέξι χρόνια της διαδρομής των Βιβλιοδρομιών, συνολικά περισσότεροι από είκοσι οκτώ χιλιάδες (28.000) Βιβλιοδρόμοι από όλη την Ελλάδα έχουν διαγωνιστεί σε τουλάχιστον 230 διαφορετικούς τίτλους παιδικών λογοτεχνικών βιβλίων.

Τα αποτελέσματα του Διαγωνισμού θα ανακοινωθούν τον Ιούλιο του 2014 στην ιστοσελίδα των Εκπαιδευτηρίων Γείτονα και η βράβευση των μαθητών θα πραγματοποιηθεί τον Δεκέμβριο του 2014.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑