Ειδήσεις

Published on May 15th, 2014 | by fileto

0

Ο Σύνδεσμος Εκδοτών Β. Ελλάδας βράβευσε μικρούς ποιητές

Στο πολιτιστικό κέντρο “Αλέξανδρος” της περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση ανακοίνωσης των αποτελεσμάτων και απονομής βραβείων και επαίνων των μαθητών που συμμετείχαν στον 5ο Πανελλήνιο Μαθητικό Ποιητικό Διαγωνισμό, τον οποίο διοργανώνει ο Σύνδεσμος Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας σε συνεργασία με το Κέντρο Πολιτισμού και Βιβλίου Νοτιοανατολικής Ευρώπης.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκατοντάδες μαθητές από όλη την Ελλάδα, γονείς, εκπαιδευτικοί και πλήθος κόσμου, ενώ απηύθυναν χαιρετισμό και απένειμαν βραβεία μεταξύ άλλων εκπρόσωπος του παναγιότατου μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, ο υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Θεόδωρος Καράογλου, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, o πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου του δήμου Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Αβραμόπουλος, η αντιδήμαρχος Πολιτισμού του δήμου Θεσσαλονίκης Έλλη Χρυσίδου, η πρόεδρος της Θεσσαλονίκης-Ευρωπαϊκής Πρωτεύουσας Νεολαίας 2014 του δήμου Θεσσαλονίκης Μαρία Πασχαλίδου, ο γενικός γραμματέας του Συνδέσμου Εκδοτών Βόρειας Ελλάδας Γιώργος Μαραντέλος και ο εκδότης Γιώργος Μπίμπης.
Η εκδήλωση πλαισιώθηκε με μουσική παρέμβαση και προβολή για τη Θεσσαλονίκη με τίτλο “Η πόλη που αγαπάμε”.

Το πρόγραμμα της εκδήλωσης παρουσίασε η ηθοποιός-εκπαιδευτικός Αλεξάνδρα Μυλωνά, ενώ την επιμέλεια είχε η υπεύθυνη Γραμματείας του ΣΕΚΒΕ Εύα Ρουσσίδου.
Από τον Εκδοτικό Οίκο Μπίμπης εκδίδονται τα ποιήματα που έχουν βραβευτεί στο διαγωνισμό ανά δύο χρόνια με τον τίτλο “Ψήγματα Χρυσού”. Ήδη κυκλοφορεί ο ένατος τόμος, ο οποίος περιέχει τα ποιήματα των προηγούμενων δύο ετών.

πηγη: Μακεδονία


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑