Ειδήσεις

Published on May 19th, 2014 | by fileto

0

Ντέρμπι κορυφής σε δήμους και περιφέρεια ΑΜ-Θ

Στον Δήμο Καβάλας, ο απερχόμενος δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής έλαβε ποσοστό 23,2% και θα αναμετρηθεί στον β’ γύρο με τη γιατρό Δήμητρα Τσανάκα, η οποία έλαβε 24,4%, υποστηριζόμενη από τη Νέα Δημοκρατία. Τα προγνωστικά δίνουν αέρα νίκης στην κ. Τσανάκα.

Στον Δήμο Δράμας, ο απερχόμενος δήμαρχος, επιχειρηματίας Κυριάκος Χαρακίδης, που έλαβε ποσοστό 40,75%, θα αναμετρηθεί με τον Χριστόδουλο Μαμσάκο, ο οποίος υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά κατέβηκε ως ανεξάρτητος, λαμβάνοντας ποσοστό 26,82%. Ο κ. Χαρακίδης έχει σαφές προβάδισμα.

Στον Δήμο Ξάνθης, η απουσία του επί σειρά ετών δημάρχου Μιχάλη Στυλιανίδη από τη χθεσινή εκλογική αναμέτρηση έφερε στο προσκήνιο δύο νέα πρόσωπα: τον νυν πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Ξάνθης Χαράλαμπο Δημαρχόπουλο, ο οποίος έλαβε ποσοστό 31,3% και τον ηλεκτρολόγο μηχανικό Χρήστο Πούλιο, επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δημοτικό Συμβούλιο Ξάνθης, που έλαβε ποσοστό 23,9%. Αν περάσει πρώτος ο κ. Δημαρχόπουλος τότε ο κ. Πούλιος θα έχει το ρεκόρ αποτυχίας σε υποψήφιο δήμαρχο μια και δεν του χαμογέλασε η τύχη εδώ και πολλές αναμετρήσεις.

Στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, με καταμετρημένες τις ψήφους σε 1.361 εκλογικά τμήματα επί συνόλου 1.410, ο πρώην νομάρχης Ξάνθης Γιώργος Παυλίδης, που υποστηρίχθηκε από τη Νέα Δημοκρατία, έλαβε ποσοστό 34,49% και υπερέχει κατά περίπου επτά μονάδες από τον νυν περιφερειάρχη Άρη Γιαννακίδη, ο οποίος συγκέντρωσε ποσοστό 27,66%. Η δεύτερη Κυριακή είναι θρίλερ αν και τα προσγνωστικά είναι υπερ του κ. Παυλίδη, εκτός εάν γίνει ολική ανατροπή.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑