Ειδήσεις

Published on May 29th, 2014 | by fileto

0

Επενδύσεις σε Καβάλα και Αλεξανδρούπολη για Gazprom

Ενδιαφέρον για επενδύσεις της ρωσικής Gazprom στους τομείς εφοδιασμού πλοίων, φορτηγών αυτοκινήτων και μικρών σταθμών ηλεκτροπαραγωγής στα νησιά με φυσικό αέριο, προκύπτει από τις συζητήσεις που έγιναν στην Αθήνα στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού Επιχειρηματικού Συμβουλίου (European Business Congress), παρουσία και του επικεφαλής του ρωσικού ομίλου Α. Μίλερ.

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες η ομάδα των επενδυτών επιθυμεί να εσκαταστήσει σταθμούς αποθήκευσης και διανομής φυσικού αερίου σε Αλεξανδρούπολη, Καβάλα και Θεσσαλονίκη.

Μιλώντας στην εκδήλωση ο ισχυρός άνδρας σημείωσε ότι η Ευρώπη παραμένει για τη Ρωσία και την Gazprom ο μεγαλύτερος και σημαντικότερος εταίρος. «Στοχεύουμε όχι μόνο να διατηρήσουμε τα μερίδιά μας αλλά και να τα ενισχύσουμε με την επέκταση της χρήσης του φυσικού αερίου και σε άλλους τομείς όπως οι μεταφορές» είπε, στέλνοντας ένα έμμεσο μήνυμα όσον αφορά την ένταση στις σχέσεις ΕΕ και Ρωσίας».

Πρόσθεσε ότι στόχος της Gazprom είναι να μέσω διαφοροποίησης των διαδρομών η βελτίωση των παροχών της προς τους πελάτες της.

Παράλληλα, τόνισε ότι το υποθαλάσσιο τμήμα του South Stream θα φτάσει στη Βουλγαρία το 2015, βάσει χρονοδιαγράμματος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑