Ειδήσεις

Published on June 3rd, 2014 | by fileto

0

Δωρεάν εξετάσεις για σάκχαρο στην ΑΜ-Θ

Πρόκειται για το Πανελλήνιο Πρόγραμμα με τίτλο «The Missing Piece», το οποίο θα περιοδεύσει σε 18 μεγάλα αστικά κέντρα της χώρας για 36 ημέρες.

Το “ενημερωτικό ταξίδι”, θα διεξαχθεί με τη βοήθεια τριών ειδικά διαμορφωμένων κινητών μονάδων, 15 – 16 Ιουνίου Σέρρες, 17 – 18 Ιουνίου Δράμα, 19 – 20 Ιουνίου Καβάλα , 21 – 22 Ιουνίου Αλεξανδρούπολη.

Οι δράσεις του θα περιλαμβάνουν δωρεάν εξετάσεις γλυκόζης (σακχάρου αίματος) και γλυκοζυλιωμένης αιμοσφαιρίνης (HbA1c), λιπιδαιμικό έλεγχο, οφθαλμική βυθοσκόπηση και μέτρηση αρτηριακής πίεσης, τα αποτελέσματα των οποίων θα επεξηγούνται αναλυτικά στον κάθε εξεταζόμενο από εξειδικευμένο ιατρικό προσωπικό. Παράλληλα, σε κάθε περιοχή θα πραγματοποιείται από ειδικούς επιστήμονες (ιατρούς, επισκέπτες υγείας, διατροφολόγους) εκπαίδευση διαχείρισης του σακχαρώδη διαβήτη, ενημερωτικές ομιλίες γύρω από τη νόσο, εκπαιδευτικά παιχνίδια για παιδιά και εφήβους, προβολές video, διατροφολογικά εργαστήρια κι άλλες εκδηλώσεις.

Η συνολική εκστρατεία τελεί υπό την αιγίδα των υπουργείων Υγείας και Μεταφορών, της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος , του Δήμου Αθηναίων, της Ελληνικής Διαβητολογικής Εταιρείας, της Ελληνικής Ομοσπονδίας Διαβήτη και της Διαβητολογικής Εταιρείας Βορείου Ελλάδος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑