Ειδήσεις

Published on June 4th, 2014 | by fileto

0

Καταγγελία και για το συνέδριο του Ποταμιού στον Έβρο

Καταγγελίες ότι στο Ποτάμι εκφράζονται «προσωπικές φιλοδοξίες», δε γίνεται διάλογος και μεθοδεύονται αποκλεισμοί έκανε, αποχωρώντας από αυτό, ιδρυτικό μέλος και στέλεχος του κόμματος. Οι καταγγελίες αυτές έρχονται ενόψει και του «Ιδρυτικού Συνεδρίου» του Ποταμιού και αποτελούν ένα ακόμα στοιχείο για το πόσο «φρέσκες» και «άφθαρτες» μπορεί να είναι στην πραγματικότητα οι εφεδρείες που φιλοδοξούν να συμβάλουν στην αναπαλαίωση του αστικού πολιτικού σκηνικού.

Συγκεκριμένα, ο Δημήτρης Παπαδημητριάδης, ανακοινώνοντας την αποχώρησή του, γράφει, μεταξύ άλλων, σε κείμενό του: «Για τα ψάρια γνωρίζω τρία πράγματα: Εχουν βραχεία μνήμη. Στόμα έχουν και μιλιά δεν έχουν. Υπάρχουν ψάρια σαρκοβόρα. Κολυμπώντας στο δικό μας Ποτάμι, ομολογώ ότι συνάντησα και τα τρία είδη»…

Καταγγέλλει ότι στη διάρκεια της προεκλογικής προετοιμασίας συνάντησε «προσωπικές φιλοδοξίες στελεχών και μη». Αναφέρεται στον κίνδυνο να αποτελέσει το ιδρυτικό συνέδριο του κόμματος «μια πανηγυρική διαδικασία άνευ ουσίας» και θέτει ερωτήματα για τη δημοκρατική λειτουργία του κόμματος, όπως: «Πώς προήλθαν οι αναλογίες για την εκλογή εκλεκτόρων σε σχέση με το ισχύον και κατατεθειμένο καταστατικό, στο οποίο έχουμε υπογράψει τα ιδρυτικά μέλη; Γιατί, ενώ είχε ανακοινωθεί η 20ή Μαΐου ως καταληκτική ημερομηνία εγγραφής μελών, ενόψει του Ιδρυτικού Συνεδρίου μας, δόθηκε δεκαήμερη παράταση την τελευταία στιγμή; Πώς υπερδιπλασιάστηκαν σε 6.800 τα μέλη μας (σύμφωνα με πρόσφατη δημόσια ανακοίνωση), από 3.000 (διαχειριζόμουν προσωπικά τις λίστες μέχρι τις εκλογές) πριν τη δεκαήμερη παράταση; Πώς εξασφαλίζονται οι ίσες ευκαιρίες συμμετοχής στο συνέδριο (σ.σ. στην Αλεξανδρούπολη!) μέσα από την επιλογή μιας απομακρυσμένης τοποθεσίας, με υψηλό κόστος οδοιπορικών στο οποίο το κόμμα έχει ανακοινώσει ότι δε θα συμβάλει; Ποιες ακριβώς αρμοδιότητες θα έχει η 30μελής συντονιστική (κεντρική) επιτροπή που θα εκλέξουν οι σύνεδροι, ως το μοναδικό δημοκρατικά εκλεγμένο όργανο του κόμματος; Πώς αναμένεται να συζητηθούν οι πολιτικές προτάσεις των 6.500 μελών σε 48 ώρες;»

Τέλος, μιλά για «συνθήματα περί ανοικτών κομμάτων» δίχως αντίκρισμα στην πράξη, για διάλογο δίχως «δημοκρατικές διαδικασίες ίσης ευκαιρίας και συμμετοχής».

πηγη: Ριζοσπάστης


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑