Ειδήσεις

Published on June 5th, 2014 | by fileto

0

Πλαστά ασφαλιστήρια από πράκτορα στη Δράμα

Θύματα απάτης με ζημιά που ξεπερνά τις 40.000 ευρώ έπεσαν δύο ασφαλιστικές εταιρείες και 104 ιδιώτες. Η υπόθεση ήρθε στο φως έπειτα από έρευνες των αστυνομικών της Ομάδος Δημόσιας Ασφάλειας του Τμήματος Ασφάλειας Δράμας.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, 50χρονος ασκώντας το επάγγελμα του ασφαλιστικού συμβούλου εξέδιδε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων, διαπράττοντας, ουσιαστικά, απάτες σε βάρος των δύο ασφαλιστικών εταιρειών και 104 πελατών του.

Ο δράστης, με τη χρήση ηλεκτρονικών μέσων, είτε κατάρτιζε πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, είτε νόθευε γνήσια κενά ασφαλιστήρια συμβόλαια που είχε αφαιρέσει από τα γραφεία ασφαλιστικής εταιρείας με την οποία συνεργαζόταν στο παρελθόν και στη συνέχεια τα διέθετε στους ανυποψίαστους πελάτες του ως γνήσια, έναντι χρηματικής αμοιβής.

Στο πλαίσιο της εγκληματικής του δράσης, που προσδιορίζεται από το 2011, ο 50χρονος κατάφερε να εξαπατήσει 104 ιδιώτες, στους οποίους εξέδωσε 146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια αυτοκινήτων των δύο εταιρειών, αποκομίζοντας από αυτούς, διάφορα χρηματικά ποσά.

Σε έρευνα που διενεργήθηκε στο γραφείο του δράστη, στη Δράμα, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν 1 φορητός ηλεκτρονικός υπολογιστής, 1 εκτυπωτής, 1 πολυμηχάνημα, 146 πλαστά ασφαλιστήρια συμβόλαια, 26 κενά γνήσια ασφαλιστήρια συμβόλαια, 1 πλαστή πράσινη κάρτα και τρία μπλοκ αποδείξεων.

Για την υπόθεση αυτή, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, σε βάρος του 50χρονου, για τα αδικήματα της απάτης, της πλαστογραφίας και της κλοπής. Η δικογραφία που σχηματίσθηκε θα υποβληθεί στην εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Δράμας, ενώ η προανάκριση και οι έρευνες συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφάλειας Δράμας.

Πηγή: ΑΜΠΕ

φωτο: αρχείο


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑