Ειδήσεις

Published on June 5th, 2014 | by fileto

0

Διαμαρτυρία Ιωαννάκη για τον λιμενικό σταθμό Μαρώνειας

Τις διαμαρτυρίες των κατοίκων της περιοχής και του δήμου προκαλεί η απόφαση κατάργησης του λιμενικού σταθμού Μαρώνειας Ροδόπης.

Οι κάτοικοι της περιοχής είναι ανάστατοι με την εξέλιξη αυτή, καθώς όπως τονίζουν, για μια φορά ακόμη η κεντρική διοίκηση δεν έλαβε υπόψη της την από έτους επιστολή, τόσο στον αρμόδιο υπουργό, όσο και στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος.

Σε σχετική ανακοίνωση – διαμαρτυρίας αναφέρονται τα εξής:

«Τα τετελεσμένα γεγονότα μας αναστατώνουν και μας λυπούν, γιατί οι φωνές της περιφέρειας πλέον δεν φτάνουν στα αυτιά της Αθήνας, η οποία αποφασίζει για μας, με την απουσία της δικής μας γνώμης.

Είχαμε επισημάνει ότι τα έργα στο λιμάνι της Μαρώνειας και οι ανάγκες της περιοχής μας για επαρκή αστυνόμευση από πλευράς Λιμενικού Σώματος στην ευρύτερη περιοχή, την οποία εποπτεύει ο λιμενικός σταθμός Μαρώνειας, μας κάνουν να πιστεύουμε ότι η απομάκρυνσή του θα είναι ένα ισχυρό πλήγμα για την Ροδόπη, η οποία ολοένα υποβαθμίζεται.

Η κατάργηση του λιμενικού σταθμού Μαρώνειας θα σημάνει ερήμωση της περιοχής, η οποία πλήττεται συγχρόνως από απουσία τουριστικής πολιτικής ανάπτυξης και χρηματοδοτήσεων, που θα την βοηθούσαν να γίνει ένα σύγχρονο τουριστικό κέντρο, αποκτώντας μια λειτουργική μαρίνα και προσήνεμο μώλο ασφάλειας, για τα αλιευτικά και τουριστικά σκάφη.

Οι εκπτώσεις στην ασφάλεια των πολιτών και η ελλιπής αστυνόμευση θα σημάνουν απομόνωση και συρρίκνωση του πληθυσμού της περιοχής και αύξηση του αισθήματος ανασφάλειας των χιλιάδων παραθεριστών της Μαρώνειας ιδιαίτερα τους καλοκαιρινούς μήνες».

Ο δήμαρχος Μαρωνείας – Σαπών Ηλίας Ιωαννάκης έστειλε επιστολή διαμαρτυρίας στον Υπουργό Ναυτιλίας και Αιγαίου Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, με κοινοποίηση στον Αρχηγό Λιμενικού Σώματος, ενώ παράλληλα θα ενημερώσει και τους τοπικούς βουλευτές για το θέμα.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑