Ειδήσεις

Published on June 7th, 2014 | by fileto

0

Ιρακινός περίμενε την βάρκα με τους παράνομους μετανάστες

Συνελήφθησαν χθες (5-6-2014), στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς των Τμημάτων Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερών Έβρου, δύο (2) διακινητές, ένας 39χρονος υπήκοος Βουλγαρίας και ένας 42χρονος υπήκοος Ιράκ, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε δύο διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά τριάντα οκτώ (38) μη νόμιμους μετανάστες. Είκοσι οκτώ (28) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας, πέντε (5) υπήκοοι Ιράκ, δύο (2) υπήκοοι Αφγανιστάν και τρεις (3) υπήκοοι Ιράν, Ινδίας και Ερυθραίας.

Αναλυτικότερα:

Στη μία περίπτωση , τις πρώτες πρωινές ώρες, σε αγροτική περιοχή του Πέπλου, κατά τη διάρκεια οργανωμένης επιχείρησης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Φερών, εντόπισαν και συνέλαβαν τον 42χρονο, διότι, όπως προέκυψε, μετέφερε παράνομα, με βάρκα, από την Τουρκία στη χώρα μας, διασχίζοντας τον ποταμό Έβρο, τους πέντε (5) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Ιράκ και στη συνέχεια τους καθοδήγησε, πεζός, στην ενδοχώρα.

Στην άλλη περίπτωση, το πρωί, στην Εθνική Οδό Ορεστιάδας –Αλεξανδρούπολης, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, πραγματοποίησαν έλεγχο στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με ολλανδικές πινακίδες, που οδηγούσε ο 39χρονος και διαπίστωσαν ότι μετέφερε με αυτό τριάντα τρεις (33) μη νόμιμους μετανάστες, τους οποίους προωθούσε παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Κατασχέθηκαν ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, μία (1) πλαστική βάρκα και το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενεργούν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και Φερών Έβρου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑