Ειδήσεις

Published on June 11th, 2014 | by fileto

0

Μούφα το κινέζικο ενδιαφέρον για το Λιμάνι της Καβάλας;

Αμέσως “τσίμπισε” το ΚΚΕ και με ανακοίνωσή του αντιτίθεται στο ξεπούλημα του λιμανιού, μετά από το ενδιαφέρον των Κινέζων για το λιμάνι της Καβάλας στην περιοχή της Καρβάλης, είδηση η οποία διοχετεύθηκε από τον τοπικό Τύπο της Καβάλας.

Η φημολογία έλεγε ότι στελέχη της Cosco θα βρίσκονται στην Καβάλα προκειμένου να συζητήσουν τις προοπτικές γύρω από την αξιοποίηση του λιμανικού.

Άγνοια για μια τέτοια εξέλιξη εξέφρασε και η διοίκηση του Λιμένος Καβάλας.

Απάντηση από την Τ.Ε. Καβάλας του ΚΚΕ

Όπως ήταν φυσικό, και μόνο το άκουσμα της είδησης ότι η COSCO ενδιαφέρεται εκ νέου για το λιμάνι της Καβάλας προκάλεσε την άμεση αντίδραση στελεχών του ΚΚΕ Καβάλας, με την Τοπική Επιτροπή να εκδίδει την παρακάτω ανακοίνωση:

Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η κινέζικη πολυεθνική « COSCO» επανέρχεται με ιδιαίτερο ενδιαφέρον για το εμπορικό λιμάνι της Καβάλας, με το βλέμμα στραμμένο στις αγορές των Βαλκανίων αλλά και της Ρωσίας.

Μάλιστα δύο παράγοντες συνεπικουρούν τις κινήσεις της:

-τα τεχνικά έργα και η ολοκλήρωσή τους στο λιμάνι, ώστε να το «παραλάβουν» έτοιμο και
-η δημιουργία «Ελεύθερης Ζώνης Εμπορίου».

Με απλά ελληνικά καλοβλέπουν το εμπορικό λιμάνι ως λάφυρο που θα τους παραδοθεί για να διευρύνουν τις δραστηριότητες τους και μάλιστα μετά την ολοκλήρωση έργων που έχει χρυσοπληρώσει ο ελληνικός λαός.

Η «Ελεύθερη Ζώνη Εμπορίου» αποτελεί το επιπλέον κερασάκι ώστε να αρθούν και οι τελευταίοι περιορισμοί.
Οι εργαζόμενοι, ο λαός της Καβάλας να απορρίψουν τα ψέματα που του λένε ότι δήθεν με την «COSCO» στο λιμάνι « θα έρθει η ανάπτυξη» και ότι «η χερσαία έκταση και οι εγκαταστάσεις στην ευρύτερη περιοχή θα αποκτήσουν μεγάλη αξία».

Δυστυχώς για την κυβέρνηση αλλά και για όσες πολιτικές δυνάμεις πίνουν νερό στο όνομα της «ανταγωνιστικότητας» και τη ΕΕ υπάρχει και ο Πειραιάς, όπου η COSCO και το «νέο επενδυτικό κλίμα» αν έφερε, έκλεισε εκατοντάδες μικροεπιχειρήσεις που απασχολούσαν χιλιάδες εργαζόμενους, ενώ παράλληλα δημιούργησε εργασιακά Νταχάου, με κακοπληρωμένη εργασία, με συμβάσεις της μίας μέρας(!), με απαγόρευση της συνδικαλιστικής δράσης.

Αυτή είναι η «ανάπτυξη» της ΕΕ, των μονοπωλίων και του κράτους τους. Προνόμια, φοροαπαλλαγές, εισφοροαπαλλαγές, κατάργηση όλων των περιορισμών για το μεγάλο κεφάλαιο και μεσαίωνας για τους εργαζόμενους.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑