Ειδήσεις

Published on June 15th, 2014 | by fileto

0

Ήρθε η ώρα της μικρής βιοτεχνίας στην Ελλάδα

Αν οι εγκέφαλοι του Υπουργείου Οικονομικών και του Υπουργείου Ανάπτυξης καθόταν σοβαρά να ασχοληθούν με την ανάκαμψη της ελληνικής οικονομίας και την πάταξη της ανεργίας θα μπορούσαν να σκεφθούν και πάλι το μοντέλο που έσωσε τέλος δεκαετίας ΄80 και ΄90 την ελληνική περιφέρεια και ιδιαίτερα στην Βόρεια Ελλάδα.

Τότε οι βιοτεχνία και το ελληνικό ένδυμα Made in Greece είχε κερδίσει το στοίχημα και τα περισσότερα ρούχα της Ευρώπης είχαν ελληνική ραφή.

Το κακό είναι ότι τότε οι τράπεζες με τις παράλογες και παράτολμες χρηματοδοτήσεις αλλά και την ασυδοσία των στελεχών τους κυρίως διευθυντών τραπεζών και μεγαλοστελεχών, έφεραν αυτόν τον κολοσσό της οικονομίας σς πλήρη χρεωκοπία και οδήγησαν την ελληνική ύπαιθρο και παλι σε μαρασμό ενισχύοντας την αστυφιλία.

Σήμερα με τα χαμηλά ημερομίσθια και με ένα χειμαζόμενο δυναμικό αλλά με ανθρώπους που έχουν γνώση του αντικειμένου και με την κρίση να θέλει να ανασάνει και να δώσει ρυθμό στην ελληνική κοινωνία, με διδαχή από τα λάθη του παρελθόντος θα μπορούσε η Βόρεια Ελλάδα να γίνει και πάλι η μεταποιητική ζώνη στα ενδύματα της Ευρώπης.

Ήρθε η ώρα να φέρουμε πίσω τις βιοτεχνίες που έχουμε σπείρει στα Βαλκάνια αλλά με ένα πλαίσιο ελέγχου και με μια καμπάνια για το ελληνικό ρούχο, διώχνοντας κινέζικα και ασιατικά ρούχα από την πιάτσα.

Η μικρή βιοτεχνία με το ελληνικό ρούχο και παπούτσι μπορεί να σταθεί και να απορροφηθεί το προιόν της από την ελληνική αγορά στην αρχή και από την ευρωπαική σε σύντομο σχονικό διάστημα.

Γ.Κ.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑