Ειδήσεις

Published on June 17th, 2014 | by fileto

0

Ξεσηκώνεται η Καβάλα κατά του σταθμού LNG

Συνεδρίασαν χθες τα μέλη της Συντονιστικής Επιτροπής κατά του LNGστην αίθουσα συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας,  προκειμένου να καθορίσουν τους τομείς ευθύνης  που αναλαμβάνουν και τις  ενέργειες που πρέπει να γίνουν το επόμενο διάστημα μέχρι τη διοργάνωση του συλλαλητηρίου κατά της εγκατάστασης πλωτού σταθμού LNG στον κόλπο της Καβάλας. Στη χθεσινή, πρώτη  συνεδρίαση της Σ.Ε.,  εκπροσωπήθηκαν οι παρακάτω φορείς:

 Ο Δήμος Καβάλας,  με το δήμαρχο Καβάλας Κωστή Σιμιτσή.

Η αντιπεριφέρεια Καβάλας, δια του αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης, Γιώργου Γερομάρκου.

Το ΓΕΩΤΕΕ, δια του προέδρου του παραρτήματος Ανατολικής Μακεδονίας,  Ζαφείρη Μυστακίδη, αλλά και του  μέλους της διοίκησης και προέδρου του Συλλόγου Γεωπόνων,  Θόδωρου Αμπελίδη.

Το Οικονομικό Επιμελητήριο,  δια του  εκπροσώπου του,  Νίκου  Καλαντζόπουλου .

Το Τεχνικό Επιμελητήριο  Ανατολικής Μακεδονίας, δια του μέλους της Διοικούσας Επιτροπής, Αλεξάνδρας  Τσανάκα.

Η Συντονιστική Επιτροπή κατά των Δεξαμενών Υγρών Καυσίμων, δια των κ.κ. Λάζαρου Βασιλειάδη και Ηλία Ιωαννίδη.  

Ο  Όμιλος Φίλων Θαλάσσης και Περιβάλλοντος Ν. Καρβάλης, δια του προέδρου του,  Ηλία Παπαδόπουλου.

Η Οικολογική Κίνηση Καβάλας, δια του μέλους του Δ.Σ,  Χρύσας Μάμαλη.

 Αρχικά, επικυρώθηκε η ημερομηνία του συλλαλητηρίου, σύμφωνα με την επικρατέστερη πρόταση που κατατέθηκε στη σύσκεψη της περασμένης Πέμπτης. Το συλλαλητήριο,  με τη σύμφωνη γνώμη όλων, θα πραγματοποιηθεί την Πέμπτη, 3 Ιουλίου και ώρα 11:00 στην πλατεία Ελευθερίας.   Τα μέλη της Συντονιστικής όρισαν ομόφωνα  ως επικεφαλής της Επιτροπής τον Λάζαρο Βασιλειάδη.  Το κέντρο όλων των επιχειρήσεων – δράσεων ενόψει του συλλαλητηρίου θα είναι από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου,  το Τουριστικό Περίπτερο της «Δημωφέλεια» ( πρώην περίπτερο του ΕΟΤ). Ήδη, ο κ. Βασιλειάδης ήρθε σε επικοινωνία με τον πρόεδρο της «Δημωφέλεια» Στέλιο Σχοινάκη, προκειμένου ο δεύτερος,  ως πολιτικός προϊστάμενος του ΝΠ,  να συνεννοηθεί με τους υπηρεσιακούς παράγοντες για την φιλοξενία της γραμματείας Επικοινωνίας του συλλαλητηρίου, που θα βρίσκεται στο χώρο από τις 08:00 το πρωί έως το βράδυ. Η Γραμματεία θα λειτουργεί με εθελοντές που προσφέρθηκαν να στηρίξουν διοικητικά την συντονίστρια του τομέα Επικοινωνίας του συλλαλητηρίου και εκπρόσωπο Τύπου της Συντονιστικής,  Σίσσυ Ακοκαλίδου, η οποία προτάθηκε ομόφωνα από τη Συντονιστική Επιτροπή να στηρίζει επικοινωνιακά το συλλαλητήριο.    

Ήδη κατατέθηκαν οι  πρώτες προτάσεις για την καλύτερη δυνατή προβολή του συλλαλητηρίου που θα ανακοινωθούν σε σύντομο χρόνο. Στόχος της Συντονιστικής είναι η καθημερινή  ενημέρωση των πολιτών μέσω των ΜΜΕ,  αλλά και η συνέγερση όλων των κοινωνικών ομάδων, προκειμένου το «ΟΧΙ στο LNG» να ακουστεί δυνατό και ενωτικό προς την κυβέρνηση και τη ΔΕΠΑ.  

Ο. κ. Βασιλειάδης ανέγνωσε σχέδιο ψηφίσματος  το οποίο στη συνέχεια απεστάλη στα μέλη της Οργανωτικής Επιτροπής που δεν παρέστησαν στη χθεσινή σύσκεψη, και, συγκεκριμένα τους δημάρχους, σημερινούς και επερχόμενους των δήμων της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας , καθώς και τους αντιπεριφερειάρχες, αντίστοιχα.

Από σήμερα, Τρίτη, 17 Ιουνίου, θα τεθεί σε λειτουργία η ιστοσελίδα «oxilngkavala.gr» στην οποία θα αναρτώνται όλες οι δράσεις και οι πρωτοβουλίες  της Συντονιστικής , με στόχο την ενημέρωση της κοινωνίας, συλλόγων, σωματείων και συλλογικοτήτων. Θα ακολουθήσουν ενημερωτικές δράσεις, επιστημονικές ομιλίες, διαλέξεις, προβολή βίντεο, αλλά και συναντήσεις με επαγγελματικές τάξεις που  άμεσα πλήττονται από την εν λόγω επένδυση, όπως αλιείς, κ.α.   Να σημειωθεί ότι κατά τη χθεσινή συνεδρίαση ορίστηκαν υπεύθυνοι ανά τομέα, όπως  για την εκτύπωση φυλλαδίων, αφισών, για την τοποθέτηση σταντς σε κεντρικά σημεία σε Καβάλα, Ν. Καρβάλη,  Ν. Πέραμο, Κεραμωτή , όπου και θα συνεχίζεται η συγκέντρωση υπογραφών.  


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑