Ειδήσεις

Published on June 19th, 2014 | by fileto

0

Διακομματική για τη Θράκη ζητά ο Ευρ. Στυλιανίδης

Ο βουλευτής Ροδόπης, Ευριπίδης Στυλιανίδης, ξεκίνησε πρωτοβουλίες για τη Θράκη, όπως άλλωστε δημόσια είχε δεσμευτεί μετά τις τελευταίες Ευρωεκλογές και πραγματοποίησε την Τετάρτη, 18 Ιουνίου συνάντηση με τον Πρόεδρο της Βουλής, κ. Ευάγγελο Μεϊμαράκη.

Η συζήτηση των δύο ανδρών αφορούσε αποκλειστικά στα ζητήματα που έχουν ανακύψει στη Θράκη και έχουν οδηγήσει τα τελευταία χρόνια στη δημογραφική  της απογύμνωση.

Ο βουλευτής Ροδόπης, αφού αναφέρθηκε σε όλα τα προβλήματα της περιοχής και ειδικότερα της πατρίδας του, της Ροδόπης, κατέθεσε την πρότασή του για σύσταση Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής, με αποκλειστικό στόχο την εκπόνηση ενός «Ολοκληρωμένου Προγράμματος Ανάπτυξης και Ανάδειξης της Θράκης», το οποίο θα συμβάλει στην επαναφορά της τοπικής οικονομίας και της επιχειρηματικής δραστηριότητας της ακριτικής αυτής περιοχής, σε ανοδική πορεία.

Όπως τόνισε ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, η συμμετοχή του συνόλου των βουλευτών των νομών της Θράκης στη διακομματική επιτροπή είναι απαραίτητη, καθώς και των φορέων εκείνων (τοπικών και μη) που μπορούν να συνεισφέρουν στην κατάρτιση του σχεδίου, προτείνοντας τις κατάλληλες πολιτικές, που θα αναζωογονήσουν οικονομικά και δημογραφικά την περιοχή.

Επόμενος στόχος, αφού συσταθεί η επιτροπή και ολοκληρωθεί η εκπόνηση του αναπτυξιακού σχεδίου, είναι να ενεργοποιηθεί Διυπουργική Επιτροπή για την παρακολούθηση της διαχρονικής, συνεπούς εφαρμογής του προγράμματος.

Μεταφέροντας την ανησυχία και την αγωνία της τοπικής κοινωνίας, ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, τόνισε:

“Είναι υποχρέωση να  προχωρήσουμε σε μια Εθνική Συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων αλλά και μεταξύ της Πολιτείας και της θρακιώτικης κοινωνίας, ώστε η αναπτυξιακή πορεία της πατρίδας μου να επιδιώκεται με συνέπεια και όχι με προχειρότητες, με συνέχεια απ΄ όλες τις Κυβερνήσεις και όχι αποσπασματικά. Επιμένουμε στο στόχο που εδώ και χρόνια έχουμε θέσει για τη «Θράκη: Πρότυπο Ανοιχτής Δημοκρατικής Κοινωνίας, Μοντέλο Εναλλακτικής Οικολογικής Ανάπτυξης».”

Ο Πρόεδρος της Βουλής, κ. Ευάγγελος Μεϊμαράκης, ανταποκρινόμενος θετικά στην πρωτοβουλία του βουλευτή Ροδόπης και τέως Υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη, δεσμεύτηκε να μεταφέρει την πρότασή του στα κόμματα της Βουλής, ζητώντας την ανταπόκρισή τους. Έκρινε και ο ίδιος ότι το θέμα είναι εξαιρετικής εθνικής σημασίας και ζήτησε η συνάντηση να επαναληφθεί προκειμένου να ενημερωθεί σε βάθος για όλες τις πτυχές του ζητήματος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑