Ειδήσεις

Published on June 26th, 2014 | by fileto

0

Το στασίδι του Απ. Παύλου στην Σαμοθράκη

Στις 29 Ιουνίου 2014 η Εκκλησία μας τιμά τη μνήμη των Αγίων  Πέτρου και Παύλου. Με αφορμή τον εορτασμό των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων την  παραμονή της εορτής,   Σάββατο 28 Ιουνίου 2014 από τις 8.00΄ έως 11.00΄ το βράδυ θα τελεσθεί στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου στη  Σαμοθράκη, Εσπερινός, Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Μητροπολίτη Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμο.

Ο πανηγυρικός εορτασμός της μνήμης των Πρωτοκορυφαίων Αποστόλων της Ορθοδοξίας τελείται στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου τα τελευταία χρόνια  ώστε να εμπεδωθεί σε όλους μας η ευλογία της διελεύσεως του μεγάλου Αποστόλου των Εθνών από το νησί της Σαμοθράκης, όταν ο Παύλος έκανε το πρώτο του βήμα από την Μ. Ασία στην Ευρώπη. Το γεγονός της Ιεραποστολικής περιοδείας του Αποστόλου Παύλου γιορτάζεται στους Φιλίππους, στη Βέροια, στην Αθήνα, στην Κόρινθο και όπου αλλού ο Απόστολος άφησε ίχνη της διαβάσεώς του στην Χώρα μας.

Είναι μία πνευματική ευκαιρία να γιορτάσουμε την εορτή, να τιμήσουμε το γεγονός, να υμνήσουμε τον Άγιο και σύντομα να καθιερωθεί η Πανήγυρις, τόσο στους ντόπιους, όσο και στους επισκέπτες -προσκυνητές του Νησιού μας, της Σαμοθράκης. Γι αυτό το λόγο χρειάζεται να συμμετέχουμε στις λατρευτικές ακολουθίες που θα τελεσθούν το Σάββατο 28 Ιουνίου από τις  8.00΄ με την υπαίθρια βραδυνή Θεία Λειτουργία, στην Παλαιάπολη, εκεί όπου βρίσκεται  στο Στασίδι του Αποστόλου Παύλου.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑