Άποψη - Γνώμη

Published on July 1st, 2014 | by fileto

0

Διέλυσαν την Ελληνική οικογένεια

Μέρες της δεκαετίας του ΄60 ζεί η Ελλάδα καθώς ολοένα και περισσότεροι Έλληνες ετοιμάζουν βαλίτσες για το εξωτερικό ώστε να βρουν μια δουλειά και να ζήσουν.

Την ίδια στιγμή νέοι άνθρωποι με όρεξη για ζωή στρέφουν το βλέμμα τους στην Ευρώπη και την Αμερική ώστε να εξασφαλίσουν μια αξιοπρεπή διαβίωση χωρίς πολυτέλειες αλλά με γνώμονα την αξιοσύνη.

Μέσα σ’ αυτό το τουρλουμπούκι οι γνωστοί απατεώνες που δεν διστάζουν να εκμεταλλευθούν την ανάγκη των Ελλήνων για εργασία στήνουν εταιρείες μαϊμού και πιάνοντας εύκολα τα θύματά τους, τάζουν λαγούς με πετραχήλια και δήθεν δουλειές στο εξωτερικό, θυμίζοντας την γνωστή ελληνική ταινία με τον Κούρκουλο που την έστηνε έξω από ναυτικά γραφεία για να ψαρέψει πελάτες που δεν έπαιρναν την βίζα εργασίας για την Αμερική τις αρχές της δεκαετίας του ΄60.

Οι απατεώνες του 2014, ψάρευαν ανέργους για περισσότερα από δύο χρόνια οι περισσότεροι, τα στοιχεία των οποίων εντοπίσθηκαν στους 2.050 φακέλους στα γραφεία της εταιρείας απατηλών υποσχέσεων, ενώ επιπλέον 10.000 στοιχεία ατόμων, εντοπίσθηκαν καταχωρημένα σε 12 σκληρούς δίσκους και ηλεκτρονικούς υπολογιστές στα γραφεία της εταιρείας που υποσχόταν θέσεις εργασίας, με «παγκόσμιο δίκτυο και συνεργασία με εταιρείες του εξωτερικού σε ευρύ κύκλο εργασιών».

Οι αθεόφοβοι για τη «διαμεσολάβηση» και την «προώθηση» του φακέλου, ζητούσαν από τους υποψήφιους μετανάστες να καταβάλουν το ποσό των 300 ευρώ, χρήματα που στις περισσότερες περιπτώσεις είχαν δανειστεί από συγγενικά και φιλικά πρόσωπα, ώστε να είναι «εμπρόθεσμοι» και ο φάκελός τους να προωθηθεί στο εξωτερικό, σε εταιρείες που αναζητούσαν προσωπικό.

Κι ενώ συμβαίνουν αυτά η κυβέρνηση ασχολείται με το τι λέει ο ΣΥΡΙΖΑ κι αν θα μπορέσει να ξεπεράσει τον σκόπελο της εκλογής προέδρου Δημοκρατίας, για να συνεχίσει να κυβερνά έναν τόπο που έχει ρημαχθεί και έχει παραδοθεί σε απατεώνες, στο έγκλημα, στον υπόκοσμο και στην διαφθορά.

Αλήθεια ποιος πολιτικός θα ήθελε να κυβερνά μια τέτοια χώρα, εκτός αν δεν έχει το βίτσιο της εξουσίας, μια χώρα όπου η οικογένεια διαλύεται και καταστρέφεται ο κοινωνικός της ιστός.

Καλά τα είπε ο Τζόρτζ Σόρος στις Βρυξέλλες πριν από μερικές μέρες ότι η Ευρώπη θα βιώσει πολιτική κρίση εφόσον δεν μπορεί να διαχειριστεί τα αυτονόητα, όπως για παράδειγμα την κατασκευή ενός αγωγού αερίου από την Ουκρανία μέχρι την Ισπανία με χρήματα από επενδυτές οι οποίοι αντί να επενδύουν σε κρατικά ομόλογα θα μπορούσαν να επενδύσουν σε έργα και ειδικά πρότζεκτ, χωρίς την μεσολάβηση της Ε.Ε., εκφράζοντας τα γεράκια του διεθνούς νεοταξισμού.

Ναι λοιπόν ζούμε μια τραγωδία άνευ προηγουμένου την οποία δεν μπορεί να διαχειριστεί η Ευρώπη με την σημερινή της μορφή, καθώς η μετανάστευση των Ελλήνων έχει φτάσει στο απροχώρητο ειδικά στη Βόρεια Ελλάδα.

Σχεδόν ένας στους 100 εργαζομένους και ανέργους της χώρας έχει καταθέσει βιογραφικό στην ηλεκτρονική πλατφόρμα των ευρωπαϊκών δημοσίων υπηρεσιών απασχόλησης EURES.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του Ιανουαρίου 2014, από την Ελλάδα είχαν αναρτηθεί 43.000 βιογραφικά στην EURES, σε σύνολο 5.117.588 ατόμων που αποτελούν το εργατικό δυναμικό της χώρας. Τον Ιούνιο του 2013 ο αριθμός ανερχόταν σε 39.000, τον Ιούνιο του 2012 σε 29.000 και τον Ιούνιο του 2010 μόλις σε 9.000.

 

Από τα στοιχεία της έκθεσης προκύπτει επίσης ότι νεότερες τάσεις σε σχέση με τη γεωγραφική κινητικότητα των εργατών στο εσωτερικό της Ε.Ε. δείχνουν ότι Ευρωπαίοι πολίτες που μεταναστεύουν εμφανίζουν μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας σε σχέση με όσους μένουν στις χώρες τους, αν και μερικοί από αυτούς επηρεάζονται περισσότερο από μορφές της προσωρινής απασχόλησης.

Την ίδια στιγμή στο διάστημα Ιανουαρίου-Ιουνίου 2014, δηλαδή σε μισό χρόνο, ρολά κατέβασαν 771 βιοτεχνικές επιχειρήσεις μόνο στη Θεσσαλονίκη, όταν την αντίστοιχη περσινή περίοδο ο αριθμός τους έφθανε τις 929. Σε πτώχευση οδηγήθηκαν το πρώτο εξάμηνο του έτους 11 επιχειρήσεις, ενώ πέρυσι ο αριθμός τους δεν ξεπερνούσε τις έξι.

Παίζεται η τελευταία πράξη του δράματος καθώς οι Έλληνες έχουν κηρύξει μια άτυπη στάση πληρωμών επειδή δεν έχουν πια δυνάμεις να συνεισφέρουν και καλούν αυτοί που χρωστούν το υπουργείο Οικονομικών να τους πάρει μαγαζιά, σπίτια, αυτοκίνητα και ότι άλλο τους απέμεινε μια και τα τιμαλφή έχουν πάει για λιώσιμο.

Είναι πια παράσταση γκροτέσκο να βλέπεις υπουργούς νέους να βγαίνουν στα παράθυρα και να λένε αρλούμπες, μια και δεν έχουν τίποτε ουσιαστικό να πουν στον ελληνικό λαό ο οποίος με απάθεια ούτε καν τους παρακολουθεί, εφόσον πια δεν εκπέμπουν καμία σοβαρότητα.

Ποιο Ποτάμι, ποια ΝΔ, ποιο ΠΑΣΟΚ, ποια Χρυσή Αυγή, ποιο ΚΚΕ, ποια ΔΗΜΑΡ, ποιοι Ανελ; Ένα συνοθύλευμα δηλώσεων, κλοπής συνθημάτων, ξερολιθιά πολιτικής ανασφάλειας και ασάφεια στόχων. Μια κερασιά χτυπημένη από ασθένειες και χαλάζι.

 

Τι μας απομένει αλήθεια όταν εκατομμύρια Έλληνες χτυπιούνται σαν χταπόδια για να καταφέρουν να επιβιώσουν;

Το μόνο που απομένει είναι να βλέπουμε αποσβολωμένοι να πηγαίνει το πλοίο στα βράχια και όχι μόνο να μην κάνουμε τίποτε αλλά να περιμένουμε υποτακτικά να βιώσουμε το τέλος, που δεν αργεί να φτάσει!

Τότε ακόμη και η επιστροφή στην δραχμή θα φαντάζει …λύτρωση!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑