Ειδήσεις

Published on July 3rd, 2014 | by fileto

0

Τα παιδιά της Καρβάλης είπαν το μεγάλο ΟΧΙ στο LNG

Τα μικρά παιδιά από την Νέα Καρβάλη με μπαλόνια και ζωγραφιές αλλά και τα μεγαλύτερα με τις σκέψεις τους για το καθαρό περιβάλλον τις οποίες επικοινώνησαν στους πάνω από 2.000 κατοίκους της Καβάλας που βρέθηκαν στην κεντρική πλατεία της Καβάλας σήμερα το πρωί στις 11, παρά την ανυπόφορη ζέστη, έδειξαν ότι οι Καβαλιώτες και οι Θάσιοι δεν θέλουν την εγκατάσταση της πλωτής δεξαμενής LNG, υγροποιημένου αερίου στον κόλπο της Καβάλας.

Καβάλα συλλαλητήριο

Παρόντες ο νέος περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης, με τον αντιπεριφερειάρχη Καβάλας Θεόδωρο Μαρκόπουλο, νυν και νεοκλεγμένοι δήμαρχοι από όλο τον νομό Καβάλας και τη Θάσο με πρώτη την Δήμητρα Τσανάκα, τον Κωστή Σιμιτσή, τον Κώστα Χατζημαννουήλ από τη Θάσο, Σάββα Μιχαηλίδη και Βασίλη Τσομπανόπουλο, Φίλιππο Αναστασιάδη από το Παγγαίο, ο αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Καβάλας Αρχέλαος Γρανάς, εκπρόσωποι κομμάτων, σωματείων, οικολογικών οργανώσεων και πλήθος Καβαλιωτών.

Ο Εμπορικός σύλλογος είχε ζητήσει από τα μέλη του να μετέχουν στο συλλαλητήριο κλείνοντας τα καταστήματά τους, πολλοί υπάκουσαν αλλά βρέθηκαν σε σύγκρουση το Σωματείο των Καφεζυθοπολών οι οποίοι δεν πειθάρχησαν στις εντολές της Ομοσπονδίας τους.

Το γεγονός είναι ότι στην ενδεχόμενη επένδυση της Δημόσιας Επιχείρησης Παροχής Αερίου (ΔΕΠΑ) για την εγκατάσταση πλωτών δεξαμενών υγροποιημένου φυσικού αερίου (LNG) στον θαλάσσιο κόλπο της Καβάλας, λίγα μόλις χιλιόμετρα από την ακτή στην τοπική κοινότητα της Νέας Καρβάλης, οι κάτοικοι της Καβάλας είπαν το μεγάλο ΟΧΙ.

Το σύνολο των τοπικών φορέων υποστήριξε ότι είναι τουλάχιστον ριψοκίνδυνο μια μονάδα πλωτών δεξαμενών υγροποιημένου φυσικού αερίου να χωροθετείται σε απόσταση λίγων χιλιομέτρων από τη Νέα Καρβάλη, πολύ κοντά στο εμπορικό λιμάνι της Καβάλας «Φίλιππος Β’» και σε μια περιοχή όπου είναι ήδη εγκατεστημένες άλλες τρεις μονάδες υψηλής επικινδυνότητας (Βιομηχανία Λιπασμάτων, χερσαίες εγκαταστάσεις Kavala Oil, αποθήκες καυσίμων).

Μάλιστα, μετά την ανάγνωση των φορέων που συμμετέχουν στο συλλαλητήριο και το μήνυμα του Σεβασμιότατου μητροπολίτη κ. Προκόπιου που τάχθηκε κατά της μονάδας LNG, ακολούθησαν οι συγκινητικές ομιλίες δύο μαθητών της Β’ τάξης του Γυμνασίου της Νέας Καρβάλης, που αναφέρθηκαν στην αγωνία της δικής τους γενιάς να μεγαλώσουν και να δημιουργήσουν σ’ ένα καθαρό περιβάλλον με ασφάλεια.

Ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της Καβάλας.

Το μήνυμα πέρασε στην Αθήνα με επιστολή διαμαρτυρίας προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον πρωθυπουργό, αρχηγούς κομμάτων και υπουργούς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑