Ειδήσεις

Published on July 3rd, 2014 | by fileto

0

Απατεώνισσα μαδούσε πιστούς και στην Κομοτηνή

Στη δημοσιότηα έδωσε η Ελληνική Αστυνομία τα στοιχεία ταυτότητας και φωτογραφίες 49χρονης, η οποία συνελήφθη τον περασμένο μήνα στην Καλαμαριά Θεσσαλονίκης, κατηγορούμενη ότι διέπραξε δεκάδες απάτες σε βάρος ηλικιωμένων, από τους οποίους -προσποιούμενη την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου ή επικαλούμενη τη δήθεν σχέση της με φιλανθρωπικά ιδρύματα- απέσπασε χρήματα, τιμαλφή και κοσμήματα.

Αυτή είναι η 49χρονη που παρίστανε την εκπρόσωπο του Πατριαρχείου

Πρόκειται για την Νικολέτα Λαζαροπούλου, του Παναγιώτη, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ’ επάγγελμα και κατ’ εξακολούθηση, ληστεία, διακεκριμένη κλοπή κατ’ εξακολούθηση, κυκλοφορία παραχαραγμένων νομισμάτων και παράνομη βία. Ήδη απολογήθηκε στις ανακριτικές Αρχές της Θεσσαλονίκης και κρίθηκε προσωρινά κρατούμενη.

Όπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ., η συγκεκριμένη δημοσιοποίηση, χρονικής διάρκειας ενός μήνα, σύμφωνα με τη σχετική εισαγγελική διάταξη, αποσκοπεί στην προστασία του κοινωνικού συνόλου προς ευχερέστερη πραγμάτωση της αξίωσης της Πολιτείας για τον κολασμό των παραπάνω αδικημάτων.

Έτσι, κατά την ίδια ανακοίνωση, θα καταστεί δυνατό για όσους παθόντες έχουν υποστεί βλάβη από παρόμοιες πράξεις να προσφύγουν στις αρμόδιες Αρχές προκειμένου να διερευνηθεί η δράση της 49χρονης. Η Αστυνομία καλεί τους πολίτες που θέλουν να παράσχουν οποιαδήποτε πληροφορία για την υπόθεση να επικοινωνήσουν με το τμήμα προστασίας περιουσιακών δικαιωμάτων της Ασφάλειας Θεσσαλονίκης (2310-388349 και 2310-388355) ή με τα κατά τόπους τμήματα Ασφαλείας.

Σύμφωνα με τη δικογραφία, η 49χρονη πήγαινε στα σπίτια των ηλικιωμένων θυμάτων της, υποστηρίζοντας ψευδώς ότι είχαν κερδίσει σε υποτιθέμενη κλήρωση 6.000 ευρώ ή μηνιαία οικονομική βοήθεια 800 ευρώ, ποσά όμως που για να τους καταβληθούν, έπρεπε προηγουμένως να της επιδείξουν τιμαλφή που να αποδεικνύουν την πίστη τους στην Ορθόδοξη Εκκλησία. Προκειμένου δε να γίνεται πειστική, παρέδιδε τηλεφωνικές ταχυδρομικές επιταγές, στις οποίες συμπλήρωνε το ποσό των 6.000 ευρώ και τον υποτιθέμενο τυχερό αριθμό.

Με τον παραπάνω τρόπο αφαιρούσε κοσμήματα και χρηματικά ποσά με τη μέθοδο της απασχόλησης ή ακόμα και με τη βία, ενώ σε κάποιες περιπτώσεις ζητούσε από τους ηλικιωμένους να της παραδίδουν χαρτονομίσματα των 50 ευρώ, με το πρόσχημα ελέγχου τυχόν ταύτισης του σειριακού τους αριθμού, με δήθεν τυχερό αριθμό και αντί αυτών τους επέστρεφε πλαστά χαρτονομίσματα.

Μέχρι στιγμής κατηγορείται για συνολικά 37 περιπτώσεις απάτης και μίας απόπειρας, που τελέστηκαν από τον Μάρτιο του 2012 σε Θεσσαλονίκη, Σέρρες και Κομοτηνή με «λεία» τιμαλφή αξίας περίπου 44 χιλιάδων ευρώ και χρηματικά ποσά που ξεπερνούν τις 13 χιλιάδες ευρώ, όπως επίσης κοσμήματα.

πηγη: Εθνος


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑