Ειδήσεις

Published on July 4th, 2014 | by fileto

0

Αλκμήνη Χαλόφτη, από το Άξιον Ξάνθης στο Χάρβαρντ

Για πρώτη φορά στα χρονικά μαθήτρια από τη Θράκη επιλέγεται από το καλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου, το HARVARD και θα σπουδάσει εκεί, αν και έπιασε 19.256 μόρια και περνάει σε όλες τις σχολές της Ελλάδος.

Αυτό αναφέρει ο διευθυντής του σχολείου ΑΞΙΟΝ Σταύρος Λίτσας, στο οποίο φοίτησε η μαθήτρια που πέτυχε τον πανελήνιο άθλο.

Η Αλκμήνη Χαλόφτη συγκέντρωσε 19.256 μόρια, ωστόσο επέλεξε να σπουδάσει στο καλύτερο Πανεπιστήμιο του κόσμου.

Πέρσι συνέβη στην Αθήνα , φέτος γίνεται στο ΑΞΙΟΝ στην Ξάνθη. Η πρώτη στη Νομική πέρσι, επέλεξε να σπουδάσει στη Γερμανία ενώ φέτος η πρώτη μαθήτρια του ΑΞΙΟΝ στις πανελλαδικές εξετάσεις, επελέγη αλλά και διάλεξε να σπουδάσει στην Αμερική και μάλιστα στο καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, στο Harvard στη Βοστόνη – USA.

Η Αλκμήνη Χαλόφτη συγκέντρωσε 19.256 μόρια στις εξετάσεις. Με τους βαθμούς της μπορεί να εισαχθεί σε οποιαδήποτε Ιατρική ή άλλη σχολή της χώρας, όποια και αν θέλει. Πέτυχε τρία καθαρά 20άρια στα δυσκολότερα μαθήματα, Μαθηματικά και Φυσική και όσο αν φαίνεται απίστευτα τραγελαφικό, της τελείωσε το τετράδιο σε ένα μάθημα και μη δίνοντάς της άλλο η επιτροπή εξετάσεων αναγκάστηκε να ολοκληρώσει ¨περιγραφικά ¨ένα θέμα, κάτι που μόνο στην υπέροχη χώρα μας συμβαίνει.

Μιλώντας με μεγάλη σεμνότητα για το επίτευγμά της, αποδίδει την απόφασή της να επιλέξει για σπουδές το καλύτερο πανεπιστήμιο του κόσμου, σε στόχο που έβαλε πριν χρόνια και μόνη της μόχθησε πολύ γιαυτό, αλλά τώρα αποδεικνύεται πως άξιζε. Πόσο μάλλον που πήρε και υποτροφία για τις σπουδές αυτές.

Το να σε δεχθεί ένα από τα 5-10καλύτερα πανεπιστήμια του κόσμου, για να μη μιλήσουμε μόνο για το Harvard, το καλύτερο του κόσμου, χρειάζεται αρχικά σπίθα που τελικά θα γίνει φλόγα, φλόγα φωτός και λάμψης. Χρειάζεται χρόνια πριν, ο μαθητής να το θέσει ως στόχο και ταυτόχρονα να εκτιμήσει αν του πρέπει…

Όποιος κι αν είναι όμως ο λόγος, η επιτυχία και η απόφαση της Αλκμήνης φέρνει στην επικαιρότητα πάλι το θέμα της ποιότητας σπουδών στη χώρα μας, τα όνειρα των νέων μας και τις επιλογές τους. Τι είναι αυτό που αναγκάζει τα καλύτερα μυαλά της Ελλάδας να απογοητεύονται από τα εγχώρια Πανεπιστήμια και πολλά από τα παιδιά μας να επιλέγουν άλλα, καλύτερα; Τι είναι αυτό στα δικά μας ΑΕΙ που δεν ¨τραβάει¨ όλο το νέο αίμα της χώρας; Πως θα ανατρέψουμε αυτή τη φυγή; Ή μήπως δεν πρέπει, να την ανατρέψουμε ( ασχέτως αν μπορούμε ) και καλό θα είναι να σπουδάσουν στα καλύτερα παν/μια ή ινστιτούτα του κόσμου και μετά, αργότερα,  να τα ξαναφέρουμε πίσω, ώστε να αλλάξουν τη χώρα;

Ουδέν κακόν αμιγές καλού…


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑