Ειδήσεις

Published on July 8th, 2014 | by fileto

0

Προσχεδιάσμένο το λουκέτο στην ΕΒΖ λέει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κλιμάκιο του ΣΥΡΙΖΑ θα επισκεφθεί την περιοχή εντός των προσεχών ημερών και ήδη οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και Λίτσα Αμμανατίδου εξέδωσαν ανακοίνωση στην οποία επισημαίνουν την κατηγορηματική αντίθεση του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο κλείσιμο των δύο εργοστασίων ζάχαρης στις Σέρρες και στην Ορεστιάδα τονίζοντας τις δυσμενείς επιπτώσεις της πολιτικής αυτής τόσο στις τοπικές οικονομίες όσο βέβαια και συνολικά στη χώρα.

Παράλληλα, ο ΣΥΡΙΖΑ προτίθεται να ζητήσει την έκτακτη σύγκληση του Περιφερειακού Συμβουλίου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, όπως μας τόνισε ο περιφερειακός σύμβουλός του Τάκης Χαρίτου.

Τις θέσεις και τα αιτήματα των εργαζομένων της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) καθώς και φορέων και βουλευτών της περιοχής άκουσε ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας σε ευρεία συνάντηση που πραγματοποιήθηκε την Τρίτη για το μέλλον των εργοστασίων της εταιρείας.

Η συνάντηση έγινε μετά την είδηση ότι προγραμματίζεται η αναστολή της λειτουργίας των δύο εκ των τριών ζαχαρουργείων της (σε Σέρρες και Ορεστιάδα), λόγω του υψηλού κόστους λειτουργίας τους.

Στη συνάντηση συμμετείχε και ο ειδικός εκκαθαριστής της ATEbank.

Σημειώνεται ότι οι εργαζόμενοι διαμαρτύρονται έντονα, αντιδρώντας στα σχέδια για το κλείσιμο δύο μονάδων της επιχείρησης, στις Σέρρες και την Ορεστιάδα, από τις τρεις που υπάρχουν συνολικά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑