Εκδηλώσεις

Published on July 11th, 2014 | by fileto

0

Φεστιβάλ Γιάννη Παπαιωάννου στην Καβάλα

Στη μουσική εκπαίδευση των νέων και στη διαμόρφωση της καλλιτεχνικής προσωπικότητάς τους στοχεύει, σύμφωνα με τους διοργανωτές του, το 15ο Φεστιβάλ Κλασσικής Μουσικής Γ.Α. Παπαϊωάννου ξεκινάει σήμερα ( Πέμπτη 10 Ιουλίου) στην πόλη της Καβάλας φιλοξενώντας για πρώτη φορά, ένα από τα σημαντικότερα πανελλαδικά εκπαιδευτικά και καλλιτεχνικά γεγονότα του καλοκαιρού, την 3η Διεθνή Θερινή Μουσική Ακαδημία (Δ.Θ.Μ.Α.) των Δημοτικών Ωδείων της Ελλάδας.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ

10 Ιουλίου 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΠΙΑΝΟΥ: Ο διεθνώς βραβευμένος πιανίστας – συνθέτης Παναγιώτης Δημόπουλος, διδάκτωρ σύνθεσης του Πανεπιστημίου York της Αγγλίας, έχει στο ενεργητικό του πολλές αξιόλογες συνθέσεις και ηχογραφήσεις CD. Στο εξαιρετικά ενδιαφέρον ρεσιτάλ του θα καλύψει 400 χρόνια μουσικής, περνώντας από την Εποχή Μπαρόκ στον Ρομαντισμό του 19ου αιώνα, συνεχίζοντας στον 20ο αιώνα και φθάνοντας στις ημέρες μας με μία πρόσφατη σύνθεσή του.

17 Ιουλίου 2014

ΡΕΣΙΤΑΛ ΑΚΟΡΝΤΕΟΝ
: Ο καβαλιώτης μουσικολόγος και δεξιοτέχνης ακορντεονίστας Παναγιώτης Ανδρέογλου, απόφοιτος του ΔΩΚ και της περίφημης Βασιλικής Ακαδημίας Μουσικής της Δανίας, έχει εμφανιστεί με μεγάλη επιτυχία σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.

21 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: Σε αυτήν την εκδήλωση το Φεστιβάλ υποδέχεται δύο εξαίρετους μουσικούς, τον διδάκτορα του Ιονίου Πανεπιστημίου και διακεκριμένο βιολοντσελίστα Δημήτρη Μαγκριώτη (μέλος της Κρατικής Ορχήστρας Αθηνών) και τον πολυβραβευμένο πιανίστα Απόστολο Παληό, καλλιτέχνη της νεότερης γενιάς με ζηλευτή διεθνή καριέρα και ηχογραφήσεις στο ενεργητικό του.

23 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: Στο βιολοντσέλο, η απόφοιτος του Πανεπιστημίου του Λονδίνου Ήβη Παπαθανασίου (μουσικολόγος και μέλος της Κρατικής Ορχήστας Αθηνών) στο πιάνο, ο λέκτορας του Τμήματος Μουσικών Σπουδών του ΑΠΘ, Κώστας Χάρδας – διδάκτωρ του Πανεπιστημίου του Surrey με ειδίκευση στη ζωή και το έργο του Γιάννη Α.Παπαϊωάννου. Μαζί, θα παρουσιάσουν ένα πρόγραμμα με τίτλο «Εμμονές», όπου εξερευνούν τις διαφορετικές εκφράσεις αυτής της έννοιας στη μουσική των G. Fauré, Κ. Τσούγκρα, M. de Falla, B. Martinů, A. Pärt, Ν. Σκαλκώτα και Γ. Α. Παπαϊωάννου.

30 Ιουλίου 2014

ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΔΩΜΑΤΙΟΥ: Δύο εκλεκτοί Καβαλιώτες καλλιτέχνες που συμπράττουν στην τελική συναυλία του φετινού Φεστιβάλ ξεκίνησαν τις σπουδές τους στο ΔΩΚ και τις ολοκλήρωσαν με μεταπτυχιακούς τίτλους σε μεγάλα μουσικά ιδρύματα της Γερμανίας, της Μεγάλης Βρετανίας και της Σκωτίας. Πρόκειται για τον ταλαντούχο βιολονίστα Γιάννη Κορμπέτη, διπλωματούχο του ΔΩΚ και του Πανεπιστημίου Καρλσρούης, και καθηγητή βιολιού στο Δημοτικό Ωδείο Markgröningen της Γερμανίας. Μαζί του επί σκηνής ο διακεκριμένος πιανίστας Θοδωρής Ιωσηφίδης, απόφοιτος του Κολλεγίου Trinity του Λονδίνου και της Βασιλικής Ακαδημίας της Σκωτίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑