Ειδήσεις

Published on July 18th, 2014 | by fileto

0

Πολωνός διακινούσε παράνομους μετανάστες

Συνελήφθη χθες (17-7-2014) το πρωί, στα Αρριανά Ροδόπης, απ ό αστυνομικούς της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, 32χρονος αλλοδαπός, υπήκοος Πολωνίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Ειδικότερα, στην Επαρχιακή Οδό Νέας Σάντας – Αρριανών Ροδόπης, οι αστυνομικοί έκαναν σήμα στάσης στον 32χρονο οδηγό Ι.Χ.Φ. αυτοκινήτου, με βουλγάρικες πινακίδες, προκειμένου να ακινητοποιήσει το όχημα, πλην όμως αυτός δε συμμορφώθηκε, ανέπτυξε ταχύτητα και ακολουθήθηκε από τους αστυνομικούς.

Στην προσπάθειά του να διαφύγει, εισήλθε στον οικισμό των Αρριανών, όπου έχασε τον έλεγχο του οχήματος και προσέκρουσε σε τσιμεντένιο κτίσμα, χωρίς να υπάρξει κάποιος τραυματισμός. Ακολούθως, ο 32χρονος εξήλθε από το όχημα και επιχείρησε να διαφύγει πεζός, πλην όμως ακινητοποιήθηκε από τους αστυνομικούς και συνελήφθη.

Σε έρευνα που πραγματοποίησαν οι αστυνομικοί στο Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, που οδηγούσε ο δράστης, διαπίστωσαν ότι προωθούσε στην ενδοχώρα είκοσι πέντε (25) μη νόμιμους μετανάστες.

Σημειώνεται ότι η σχετική δικογραφία για τον 32χρονο περιλαμβάνει και το αδίκημα της πλαστογραφίας, καθόσον κατείχε μία (1) πλαστή άδεια οδήγησης των πολωνικών Αρχών.

Κατασχέθηκαν:

  • ένα (1) Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο
  • ένας (1) φορητός πλοηγός ( GPS)
  • το χρηματικό ποσό των 400 ευρώ

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑