Ειδήσεις

Published on July 20th, 2014 | by fileto

0

Έρχεται μηχάνημα με ακτίνες Χ στους Κήπους Έβρου

Συσκευή ανίχνευσης προσώπων μέσω των χτύπων της καρδιάς από την εταιρεία ΟΝΕΧ θα διαθέτει σε λίγο καιρό και το τελωνείο Κήπων Έβρου η ΕΛΑΣ για την αντιμετώπιση του λαθρεμπορίου και της λαθρομετανάστευσης.
Σύμφωνα με δελτίο Τύπου της προμηθεύτριας εταιρείας, μέσω αυτής της συσκευής μπορούν εύκολα να ανιχνευτούν άνθρωποι που είναι κρυμμένοι σε κοντέινερ ή σε φορτηγά ακόμα και αν βρίσκονται σε ειδικά διαμορφωμένα σημεία.
Σημειώνεται ακόμη ότι με τη χρήση ειδικών αισθητήρων, το σύστημα συλλέγει τα δεδομένα και εντοπίζει το ωστικό κύμα που παράγεται από κτύπο της καρδιάς ενός ανθρώπου ή ενός ζώου. Στη συνέχεια, αναλύει τα δεδομένα που συλλέγονται με τη χρήση προηγμένων αλγορίθμων επεξεργασίας σήματος και εντοπίζει ένα κρυμμένο πρόσωπο ή ζώο σε περίπου δέκα  δευτερόλεπτα. Το σύστημα, όπως υποστηρίζεται, μπορεί να λειτουργήσει αξιόπιστα κάτω από αντίξοες καιρικές συνθήκες (βροχοπτώσεις, χιονοπτώσεις και χαλάζι) και έχει την ικανότητα για συνεχή λειτουργία 24 ώρες.
Το μηχάνημα παρασκευάζεται από την αμερικανική εταιρεία Geovox Security ΑΕ και χρησιμοποιείται σε πολλές ομοσπονδιακές φυλακές στις ΗΠΑ, υπηρεσίες συνοριοφυλακής, λιμενικές Αρχές και σε υπηρεσίες που σχετίζονται με τη μετανάστευση σε αρκετές ευρωπαϊκές χώρες, επισημαίνεται στην ανακοίνωση.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑