Ειδήσεις

Published on July 24th, 2014 | by fileto

0

Νέα επένδυση της Energean Oil & Gas στον Πρίνο

Σε ένα νέο επενδυτικό πρόγραμμα ύψους 165 εκ. ευρώ που περιλαμβάνει την αγορά ενός σύγχρονου ιδιόκτητου γεωτρύπανου, προχωρά όπως  ανακοίνωσε ο πρόεδρος της Energean Oil & Gas Μαθιός Ρήγας στη διάρκεια συνέντευξης τύπου που παραχώρησε στην Καβάλα.

Ο κ. Ρήγας τόνισε ότι το νέο ιδιόκτητο γεωτρύπανο της εταιρείας, το Energean Force, που αποτελεί τον πυλώνα του νέου επενδυτικού προγράμματος της επιχείρησης αγοράστηκε από τη φημισμένη γερμανική εταιρεία KCA Deutag και μέχρι πρόσφατα λειτουργούσε στη δυτική Αφρική.

Το κόστος αγοράς του στο μεγαλύτερο μέρος καλύφθηκε από τους μετόχους ενώ ένα μικρό μέρος καλύφθηκε με χρηματοδοτήσεις από τραπεζικά ιδρύματα που εξωτερικού, καθώς όπως υπογράμμισε υπάρχει πρόβλημα ρευστότητας στην ελληνική τραπεζική αγορά ώστε να χρηματοδοτήσει ανάλογες επενδυτικές προσπάθειες.

Ο κ. Ρήγας υπενθύμισε ότι το κοίτασμα του Πρίνου είχε εκτιμηθεί αρχικά στα 60.000.00 βαρέλια, έχουν ήδη παραχθεί 115 εκ. βαρέλια και με το νέο επενδυτικό πρόγραμμα και την έρευνα της Energean Oil & Gas είναι απόλυτα εφικτή η αύξηση της αποληψιμότητας του πετρελαίου που οι ανεξάρτητοι σύμβουλοι αξιολόγησης το ανεβάζουν σε ακόμα 30 εκ. βαρέλια.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑