Ειδήσεις

Published on August 4th, 2014 | by fileto

0

Ανήλικοι ποντικοί άνοιγαν επιχειρήσεις και έκλεβαν μηχανάκια

Εξιχνιάστηκαν, μετά από κατάλληλη αξιοποίηση στοιχείων και έρευνες του Τμήματος Ασφάλειας Κομοτηνής, 2 διαρρήξεις επιχειρήσεων και 2 κλοπές δίκυκλων οχημάτων, που είχαν διαπραχθεί, από 29-7-2014 έως 1-8-2014, στην ευρύτερη περιοχή της Ροδόπης.

Συνελήφθη χθες (2-8-2014) το πρωί στην Κομοτηνή, από τους παραπάνω αστυνομικούς, 15χρονος ημεδαπός, κατηγορούμενος για διακεκριμένες κλοπές. Στη σχετική δικογραφία περιλαμβάνονται και δύο ημεδαποί συνεργοί του (ηλικίας 17 και 16 ετών), οι οποίοι δεν εντοπίσθηκαν.

Ειδικότερα, οι αστυνομικοί συνέλαβαν τον 15χρονο, διότι τις πρώτες πρωινές ώρες της 1-8-2014, μαζί με τους άλλους δύο ημεδαπούς, διέρρηξαν πρατήριο υγρών καυσίμων, αφαιρώντας από το εσωτερικό του ένα (1) πλαστικό παιδικό πιστόλι, ενώ κατά τη διαφυγή τους προκάλεσαν φθορά σε μια (1) από τις κάμερες κλειστού κυκλώματος της επιχείρησης, που βρισκόταν στον εξωτερικό χώρο αυτής.

Από την αστυνομική έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι το χρονικό διάστημα από 29-7-2014 έως 1-8-2014, οι δράστες διέρρηξαν άλλη μια επιχείρηση, από όπου αφαίρεσαν 350 ευρώ και κάρτες χρόνου ομιλίας κινητής τηλεφωνίας, αξίας 250 ευρώ, ενώ προέβησαν και στην κλοπή 2 δικύκλων (1 μοτοσικλέτας και 1 μοτοποδηλάτου).

Στο πλαίσιο των ερευνών βρέθηκαν το αφαιρεθέν δίκυκλο μοτοποδήλατο, η πινακίδα κυκλοφορίας και η εξάτμιση της παραπάνω δίκυκλης μοτοσικλέτας, τα οποία κατασχέθηκαν και αποδόθηκαν στους ιδιοκτήτες τους.

Σημειώνεται ότι οι δύο ημεδαποί, ηλικίας 17 και 16 ετών, την 9-7-2014, διέφυγαν από το Ίδρυμα Αγωγής Ανηλίκων Αρρένων Στοιχειώδους Εκπαίδευσης Βόλου, όπου κρατούνταν, κατά περίπτωση, για ληστεία και διακεκριμένες κλοπές και έκτοτε αναζητούνται.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στην κα Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Ροδόπης, ενώ η προανάκριση συνεχίζεται από το Τμήμα Ασφάλειας Κομοτηνής.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑