Άποψη - Γνώμη

Published on August 8th, 2014 | by fileto

0

Ξέρω κάποιους χαρούμενους Έλληνες της κρίσης

Στα μόνα σπίτια που ακούγονται τραγούδια, δεν περνάει ο ταχυδρόμος, δεν υπάρχει ίντερνετ, δεν υπάρχει τηλεόραση παρά μόνο ένα απλό ραδιόφωνο το οποίο παίζει στη διαπασών.

Ναι στην Ελλάδα της κρίσης, της κατήφειας, της στεναχώριας, του ΕΝΦΙΑ και της παράλογης πολιτικής υπάρχουν και ευτυχισμένοι Έλληνες και δεν είναι άλλοι από τους Ρομά, οι οποίοι και προ και μετά κρίσης δεν έχουν να χάσουν τίποτε, είναι συνηθισμένοι στα δύσκολα, στα λίγα και στα πολλά και δεν τους καίγεται καρφί.

Αυτούς που εμείς αποκαλούμε υποτιμητικά γύφτους, είναι οι μόνοι οι οποίοι παρά τα χαράτσια τραγουδούν, γιατί έχουν μάθει στα δύσκολα και στις κακουχίες, είναι δε οι μόνοι οι οποίοι θα αντέξουν την μεγάλη αλλαγή την οποία μας ετοιμάζουν ευρωπαίοι και εγχώριοι προστάτες και ηγέτες μας.

Σίγουρα αυτό που έρχεται για την χώρα μας είναι πλέον μια εικόνα που ολοένα γίνεται και ευκρινέστερη.

Εξαθλιωμένοι έλληνες οι οποίοι θα αναζητούν μια θέση εργασίας για 350 ευρώ, θα είναι στριμωγμένοι με χρέη στις εφορίες και θα έχουν απολέσει κάθε περιουσιακό τους στοιχείο. Όσα δεν φάνε τα κοράκια θα τα απορροφήσει το ίδιο το κράτος και θα αποτελέσουμε μια χώρα σκλάβων με ευρωπαϊκή ταυτότητα και βαλκάνιο προφίλ.

Ήδη μας προετοιμάζουν για εγγυημένο εισόδημα που λένε ότι θα είναι της τάξης των 450 ευρώ, αλλά αυτό σε λίγο θα αποτελεί παρελθόν.

Σίγουρα οι περισσότεροι από τους πολίτες της εξαθλιωμένης Ελλάδας θα χωριστούν σε δύο κατηγορίες. Οι πλούσιοι και οι φτωχοί. Αυτό ήδη έχει ξεκινήσει και είναι ηλίου φαεινότερον ότι οι κατέχοντες θα είναι ελάχιστοι όπως την δεκαετία του 60, ενώ οι περισσότεροι εργαζόμενοι και συνταξιούχοι θα την περνάνε με 350 ευρώ έκαστος χωρίς την πρέπουσα πρόσβαση στις υπηρεσίες υγείας και παιδείας, με τα παιδιά των πλουσίων μόνο να μετέρχονται της Παιδείας υψηλών προδιαγραφών.

Παράλληλα έχουν βάλει σαν στόχο οι νέοι για να συνηθίζουν στην ιδέα του χαμηλού μισθού να είναι εργαζόμενοι των 5-8 μηνών ετησίως με απολαβές που στον μήνα δεν θα ξεπερνούν τα 350 ευρώ, ενώ δεν θα μπορούν να κατοχυρώνουν ασφαλιστικά δικαιώματα ώστε να βγαίνουν στην σύνταξη με το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα.

Αν όλα αυτά σας φαίνονται εξωπραγματικά δεν έχετε παρά να δείτε την πρακτική με τους φόρους που εφαρμόζονται στην Ελλάδα και ψηφίζονται από τους εκλεκτούς του λαού βουλευτές της συγκυβέρνησης.

Με τους φόρους και τα κάθε λογείς χαράτσια θα αναγκαστούν πολλοί να απολέσουν την περιουσία τους, το μοναδικό σπίτι που μένουν, τα πατρικά οικόπεδα και φυσικά την γη που με τόσο κόπο κράτησαν παππούδες και πατεράδες στους τόπους τους.

Όταν για ένα σπίτι στο χωριό καλείσαι σύμφωνα με τους εγκεφάλους του υπουργείου Οικονομικών οι οποίοι ειρήσθω εν παρόδω αμοίβονται με πολλές χιλιάδες ευρώ, να πληρώσεις 400-500 ευρώ ετησίως, ποιος ο λόγος να το κρατήσεις εφόσον σε πέντε χρόνια από τους φόρους που θα πληρώσεις θα πατσίσει την αξία του.

Άρα σου λέει πούλησέ το για να απαλλαγείς από το βάρος των φόρων. Άρα και με τον μισθό που σου εξασφαλίζει κι αυτόν όχι απαραίτητα μια και οι άνεργοι παραμένουν στο 1,5 εκατομμύριο άτομα, είναι απόλυτα σίγουρο ότι αυτή η χώρα σε οδηγεί να πάρεις των ομματιών σου και να φύγεις στο εξωτερικό ή να πας κατευθείαν στον Καιάδα.

Ποια προοπτική αλήθεια και πόση αλήθεια να περιμένεις όταν ο ίδιος ο πρωθυπουργός καλεί την ηγεσία του υπουργείου Εργασίας και εξαγγέλει θέσεις εργασίας των 340 ευρώ μηνιαίως για νέους ανέργους;

Στο κλίμα αυτό κινούμαστε και το τέλος δεν θα αργήσει να έρθει όσο κι αν σκίζουν τα πουκάμισά τους και η Βούλτεψη και ο Άδωνις. Δεν πείθουν κανέναν πια, ούτε καν τους πολύ σκληρούς θαυμαστές της.

Εδώ δεν δίστασαν με τροπολογίες και εν μέσω καλοκαιριού να προσπαθούν να περάσουν τροπολογία που έβαζε λουκέτο σε εκατοντάδες εφημερίδες της περιφέρειας, σε εκατοντάδες ραδιόφωνα και τηλεοράσεις.

Έκαναν ένα τρομερό σενάριο να πετύχουν τελικά να σώσουν τα μέσα της διαπλοκής με τροπολογίες που ούτε το πιο σκληρό καθεστώς θα τολμούσε να περάσει από την πίσω πόρτα.

Να λοιπόν γιατί οι πιο χαρούμενοι Έλληνες είναι οι αμέριμνοι εκείνοι ρομά, μέσα στις καλύβες και στα χαρτόκουτα. Ναι τραγουδούν, χαίρονται την ζωή γιατί τα έχουν όλα γραμμένα στα χοντρόπετσά τους. Είναι οι μόνοι που αντέχουν γιατί ούτε χαράτσια έχουν, ούτε φόρους, ούτε ΑΦΜ, αλλά ούτε και τους ενδιαφέρει η Τρόικα, το ΔΝΤ, η Μέρκελ και ο Πούτιν. Πολύ δε περισσότερο δεν τους ενδιαφέρει ο Αντώνης, ο Βαγγέλης, ο Αλέξης και ο κάθε λογής σωτήρας αυτού του τόπου.

Κι εμείς εκεί πάμε, στον δρόμο, στο χαρτόκουτο και στην ανέμελη φτώχεια μας. Ναι είμαστε έτοιμοι να γίνουμε τσιγγάνοι στον τόπο μας, με το τρανζίστορ ανοιχτό στη διαπασών.

 

 

 

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑