Ειδήσεις

Published on August 10th, 2014 | by fileto

0

Μειώνουν τον ΕΝΦΙΑ στον Έβρο

Σε αναβρασμό βρίσκονται οι οικογένειες στην περιφέρεια από τον ΕΝΦΙΑ και πολλοί είναι αυτοί που σκέφτονται να πουλήσουν όσο-όσο την περιουσία τους και να φύγουν στο εξωτερικό.

Όπως αναφέρει το Εθνος, σε «κούρεμα» του ΕΝΦΙΑ για οικόπεδα και αγροτεμάχια σε 396 περιοχές σε όλη την Ελλάδα προχωρά το υπουργείο Οικονομικών με επαναφορά των αντικειμενικών τιμών στα επίπεδα του 2013.

Στον πίνακα απεικονίζονται οι τιμές ζώνης των οικοπέδων ανά τετραγωνικό μέτρο σε 396 περιοχές της χώρας στις οποίες δεν εφαρμόζεται το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της φορολογητέας αξίας, αφού δεν έχουν καθοριστεί ούτε τιμές εκκίνησης οικοπέδου, ούτε οι υπόλοιποι συντελεστές που είναι απαραίτητοι για τον υπολογισμό του φόρου.

www.imerisia.gr/article.asp?catid=26516&subid=2&pubid=113323160

Οι τιμές καθορίστηκαν με απόφαση του υφυπουργού Οικονομικών Γ. Μαυραγάνη τον Ιούνιο του 2013 και χρησιμοποιήθηκαν για εφαρμογή του Φόρου Ακίνητης Περιουσίας στις συγκεκριμένες περιοχές. Οι τιμές αυτές δεν ελήφθησαν υπόψη για τον υπολογισμό του ΕΝΦΙΑ και το ποσό του φόρου προέκυψε με βάση δανεικές και πολύ υψηλές τιμές ζώνης και συντελεστές αξιοποίησης οικοπέδων από τον δήμο που ανήκει το χωριό ή ο οικισμός ή ακόμα και από την περιφέρεια. Δεδομένου ότι οι παρακάτω αξίες είναι αισθητά χαμηλότερες από εκείνες του ΕΝΦΙΑ, θα υπάρξει σημαντική μείωση της φορολογητέας αξίας των οικοπέδων στις συγκεκριμένες περιοχές, ειδικά σε εκείνες όπου η τιμή ανέρχεται σε μερικά ευρώ.

Περιφέρεια Νομός Δήμος Τιμή*
ΑΜΘ Εβρου Αλεξανδρουπόλεως 21,00 €
ΑΜΘ Εβρου Βύσσας 3,00 €
ΑΜΘ Εβρου Διδυμοτείχου 4,40 €
ΑΜΘ Εβρου Κυπρίνου 3,00 €
ΑΜΘ Εβρου Μεταξάδων 4,00 €
ΑΜΘ Εβρου Ορεστιάδος 4,00 €
ΑΜΘ Εβρου Ορφέα 4,20 €
ΑΜΘ Εβρου Σαμοθράκης 8,00 €
ΑΜΘ Εβρου Σουφλίου 3,50 €
ΑΜΘ Εβρου Τραϊανούπολης 14,00 €
ΑΜΘ Εβρου Τριγώνου 3,00 €
ΑΜΘ Εβρου Τυχερού 4,00 €
ΑΜΘ Εβρου Φερρών 4,00 €


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑