Ειδήσεις

Published on August 13th, 2014 | by fileto

0

Το βουβαλίσιο γάλα πάει Ρόδο

Εγκαινιάζεται στις 8 σήμερα το βράδυ η 49η πανελλήνια έκθεση χειροτεχνίας και αγροτικής οικονομίας Κρεμαστής που θα παραμείνει ανοιχτή για το κοινό μέχρι τις 24 του μήνα.

Φέτος η εταιρία ARTION που έχει αναλάβει τη διοργάνωσή της, κατάφερε να προσελκύσει περισσότερους εκθέτες από κάθε γωνιά της Ελλάδας, ενώ υπάρχουν και αρκετές καινοτομίες όπως για παράδειγμα η παρουσία της λέσχης αρχιμαγείρων της περιοχής μας, μέλη της οποίας θα μαγειρεύουν με τοπικά προϊόντα για την προβολή της ντόπιας κουζίνας.

Φέτος ο επισκέπτης μπορεί να βρει στην έκθεση ακόμα και … βουβαλίσιο γάλα, ενώ κάθε βράδυ θα διεξάγονται πολιτιστικές εκδηλώσεις από συλλόγους και φορείς με ελεύθερη είσοδο για το κοινό.
Στόχος της 49ης Πανελλήνιας Έκθεσης Χειροτεχνίας και Αγροτικής Οικονομίας Κρεμαστής είναι η προβολή τοπικών προϊόντων χειροτεχνίας, Λαϊκής Τέχνης και Αγροτικής Οικονομίας, με έμφαση στην ανάδειξη καινοτομιών.

Για τη φετινή διοργάνωση ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Κρεμαστής και πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής Νίκος Κεφαλάκης δήλωσε χτες μεταξύ άλλων: «Ο χώρος φέτος θα είναι σε καλύτερη κατάσταση με καλύτερη οργάνωση. την έκθεση οργανώνει η εταιρία ARTION με μεγάλη πείρα και για το λόγο αυτό η διοργάνωση θα είναι άψογη. κάναμε το παν ως οργανωτική επιτροπή για να μπορέσει να μη σταματήσει όταν γνωρίζουμε ότι πανελλήνιες εκθέσεις έχουν σταματήσει να υφίστανται κάτι που οφείλεται στο ότι οι εκθέσεις οφείλονταν σε… δημόσια στηρίγματα.

Τα 4 τελευταία χρόνια καταφέραμε από τότε που είμαι πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου και φροντίσαμε να παντρέψουμε το δημόσιο με τον ιδιωτικό φορέα και να καταφέρουμε να διοργανώσουμε την έκθεση χωρίς να πληρώσει ο δήμος ούτε ένα ευρώ και έχουμε αυξητική πορεία καθώς οι εκθέτες είναι περισσότεροι ενώ και τα περίπτερα είναι περισσότερα.

Η έκθεση δημιουργήθηκε το 1965 επί Ζίγδη ξεκίνησε ως έκθεση χειροτεχνίας αλλά παράλληλα και αγροτικής οικονομίας κάτι που ξεχάστηκε στην πορεία και από το 2011 εμείς επαναφέραμε τον πρωτογενή τομέα στην έκθεση.
Δηλαδή γεωργία, κτηνοτροφία, αλιεία, μελισσοκομία, παρουσιάζονται στην έκθεση με περίπτερα που προέρχονται από τη Δωδεκάνησο τις Κυκλάδες την Κρήτη, την Πελοπόννησο τη βόρειο Ελλάδα με προϊόντα των περιοχών αυτών.

Ο πρωτογενής τομέας θα αποτελέσει το μέλλον της Ελλάδας που σήμερα πλήττεται από την κρίση. Οι επισκέπτες της έκθεσης έχουν φτάσει τους 80.000, και ειδικά ο τουρίστας μπορεί να γνωρίσει την παραγωγή μας μέσα από την έκθεση.

Μέσα από την έκθεση μπορεί να δοθεί ώθηση στον πρωτογενή τομέα, καθώς είναι και μία εμπορική πράξη»
Από την πλευρά της η πρόεδρος της εταιρίας ARTION Δέσποινα Αμαραντίδου δήλωσε αναφορικά με την έκθεση τα εξής «Η περσινή εμπειρία ήταν μεγάλη και βοήθησε στην καλύτερη προσέλκυση εκθετών για αυτό και πετύχαμε μεγαλύτερο αριθμό εκθετών.

Φέτος έχουμε αύξηση 15% στους εκθέτες είναι 90 περίπτερα με 70 εκθέτες, καλύπτοντας παραγωγούς και εκθέτες ακόμα και από τη Σύρο τη Νάξο την Καβάλα τις Σέρρες εμπλουτίστηκαν τα προϊόντα πχ τυροκομικά από την Κρήτη, βότανα ακόμα και βουβαλίσιο γάλα από τις Σέρρες.

Για πρώτη φορά φέτος έχουμε συνεργασία με τη λέσχη αρχιμαγείρων Δωδεκανήσου και Κυκλάδων οι σεφ συμμετέχουν με περίπτερο στην έκθεση μαγειρεύουν και αξιοποιούν όλα τα προϊόντα της έκθεσης, για να προβάλλουν όλα τα προϊόντα από τα τυροκομικά έως τους ξηρούς καρπούς.
Προσπαθήσαμε επίσης να προσελκύσουμε μεγαλύτερο αριθμό τουριστών μέσα από έντυπα και υλικό που διανείμαμε σε 70  ξενοδοχεία».

πηγη: Ροδιακή


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑
  • WordPress › Error

    There has been a critical error on this website.

    Learn more about troubleshooting WordPress.