Ειδήσεις

Published on August 17th, 2014 | by fileto

0

Έξι παράνομες χωματερές σε Έβρο και Δράμα

Αντιμέτωπη με νέα πρόστιμα για τον τρόπο με τον οποίο διαχειρίζεται τα σκουπίδια αλλά και τα αστικά λύματα και τα επικίνδυνα απόβλητα βρίσκεται η Ελλάδα, και ιδιαίτερα οι Δήμοι και φυσικά οι δημότες κατ’ επέκτασιν. ενώ, πλέον, είναι έτοιμος και ο μηχανισμός μέσω του οποίου ο καταλογισμός θα φθάνει βαθιά στις τσέπες των δημοτών που θα θεωρούνται «συνυπαίτιοι» για τις πολύχρονες καθυστερήσεις!
ΠΟΥ ΒΡΙΣΚΟΝΤΑΙ ΟΙ ΠΑΡΑΝΟΜΕΣ ΧΩΜΑΤΕΡΕΣ
Στην ηπειρωτική Ελλάδα, τη μερίδα λέοντος διεκδικεί η Πελοπόννησος με 23 ανοικτές χωματερές (Κορινθία, Μεσσηνία, Λακωνία, Αρκαδία), στις οποίες προστίθενται άλλες πέντε στην Ηλεία, η οποία όμως υπάγεται στην Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Τον κατάλογο της ντροπής συμπληρώνουν η Στερεά Ελλάδα (8 ΧΑΔΑ σε Λοκρίδα, Νότιο Εύβοια, Ευρυτανία, Φωκίδα) και η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη (6 σε Εβρο-Δράμα).
Με την Κοινή Υπουργική Απόφαση 34611 που δημοσιεύθηκε σε ΦΕΚ πριν από λίγες μέρες (1/8/2014), ο υπουργός Εσωτερικών καταλογίζει τα πρόστιμα που πλήρωσε το Δημόσιο με πληθυσμιακά κριτήρια, ενώ στην περίπτωση των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης «τα οφειλόμενα ποσά παρακρατούνται από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους».
Οι ΚΑΠ είναι βασικό και σταθερό έσοδο για κάθε δήμο. Υπάρχουν μικροί δήμοι που ζουν με ΚΑΠ 50.000 ευρώ το μήνα, οπότε ο καταλογισμός ποσού (έστω και μέρους των 71.000 ευρώ/μέρα) θα τον οδηγήσει είτε στη χρεοκοπία είτε σε αύξηση των τελών που καταβάλλουν οι κάτοικοι.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑