Ειδήσεις

Published on August 22nd, 2014 | by fileto

0

Αναστολή λειτουργίας του εργοστασίου της ΕΒΖ;

Μέχρι το τέλος Αυγούστου θα αποφασίσει η διοίκηση της Ελληνικής Βιομηχανίας Ζάχαρης (ΕΒΖ) για τον αριθμό των εργαζομένων που θα απασχοληθούν στο μοναδικό ανοικτό εργοστάσιο στο Πλατύ Ημαθίας.

Μιλώντας στο ΑΠΕ, ο διευθύνων σύμβουλος Λάμπρος Χαραλάμπους τόνισε ότι «στόχος της εταιρείας είναι η αξιοποίηση του έμπειρου προσωπικού της ΕΒΖ στον βέλτιστο δυνατό βαθμό, όπου υπάρχουν ανάγκες».

Από την πλευρά των εργαζομένων, ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Χριστόδουλος Βαρκάκης υπογράμμισε τα εξής: «Με δεδομένο ότι η διοίκηση μίλησε για αναστολή της λειτουργίας των δύο εργοστασίων (σε Σέρρες και Ορεστιάδα) και όχι για κλείσιμο, δεν μπορεί να δικαιολογήσει τις μεταθέσεις εργαζομένων στο Πλατύ Ημαθίας που επιθυμεί να κάνει και δεν θέλει να προχωρήσει σε αποσπάσεις επειδή κοστίζουν».

Πάντως, και οι δύο πλευρές διευκρινίζουν ότι δεν θα τεθεί θέμα απολύσεων, ενώ, σύμφωνα με τον κ. Βαρκάκη, δεν αποκλείεται να δοθούν κίνητρα προκειμένου μέρος των εργαζομένων στα δύο εργοστάσια, η λειτουργία των οποίων ανεστάλη, να αποχωρήσει οικειοθελώς.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑