Ειδήσεις

Published on August 26th, 2014 | by fileto

0

Πολεμικό αεροσκάφος έπεσε στη Νυμφαία Κομοτηνής

Πολλοί Κομοτηναίοι είδαν τον καπνό να βγαίνει από χαράδρα στην περιοχή του πεδίου βολής στο βόρειο τμήμα της Κομοτηνής, όπου συνήθως εκτελούνται βολές.

Ορισμένοι πιο παρατηρητικοί είδαν το αεροσκάφος να έρχεται στην περιοχή από ανατολικά και ξαφνικά να καταλήγει στο έδαφος.

Οι περίεργοι πολλοί και σε άργησε το νέο να μαθευτεί από ίντερνετ και από κινητά σε όλη την πόλη.

Τελικά όπως διαπιστώθηκε ο καπνός προερχόταν από μαχητικό αεροσκάφος της Πολεμικής Αεροπορίας τύπου A-7 Corsair το οποίο κατέπεσε νωρίς το πρωί στην ορεινή περιοχή της Ροδόπης.

Το αεροσκάφος είχε απογειωθεί από τη μονάδα του στον Άραξο και συμμετείχε σε άσκηση συνεργασίας με μονάδες του στρατού.

Ο χειριστής του A-7 Corsair κατάφερε και χρησιμοποίησε εγκαίρως το μηχανισμό διαφυγής και εγκατέλειψε το αεροσκάφος προτού αυτό συντριβεί. Αμέσως περισυνελέγη από ομάδα έρευνας και διάσωσης οδηγήθηκε στο νοσοκομείο Κομοτηνής και από εκεί με στρατιωτικό αεροσκάφος μεταφέρθηκε στο στρατιωτικό νοσοκομείο Θεσσαλονίκης.

Οι πρώτες ενδείξεις και πληροφορίες από αξιόπιστες πηγές δείχνουν ως αιτία της πτώσης τη μηχανική βλάβη.

ΤΙ ΛΕΕΙ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΕΜΙΚΗΣ ΑΕΡΟΠΟΡΙΑΣ

Την Τρίτη 26 Αυγούστου 2014 και ώρα 09:45, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής αποστολής ζεύγους αεροσκαφών Α-7 της 116ΠΜ/336Μ και ενώ βρισκόταν Βόρεια της Κομοτηνής, εκτελέσθηκε επιτυχής εγκατάλειψη από τον Ιπτάμενο του Νο 1 αεροσκάφους του σχηματισμού, ο οποίος περισυνελλέγη σώος και διεκομίσθη στο Γενικό Νοσοκομείο. Τα αίτια του ατυχήματος διερευνώνται.

Με τον πιλότο μίλησε και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑