Ειδήσεις

Published on August 30th, 2014 | by fileto

0

Νέα σελίδα για την Καβάλα ανοίγει η Δήμητρα Τσανάκα

Παρουσία βουλευτών της Καβάλας, δημάρχων, του περιφερειάρχη ΑΜΘ κ. Γιώργου Παυλίδη, του αντιπεριφερειάρχη κ. Θεόδωρου Μαρκόπουλου, πρώην υπουργών, πολιτευτών, πλήθους λαού αλλά και των δημοτικών συμβούλων και μελών των τοπικών συμβουλίων σε μια όμορφη τελετή ορκίστηκε η νέα δήμαρχος Καβάλας και η πρώτη στην ιστορία της πόλης κ. Δήμητρα Τσανάκα.

Η ίδια φανερά συγκινημένη είπε στην ομιλία της: “Ο χαιρετισμός μου απόψε θα είναι λιτός, σύντομος και περιεκτικός με στόχο να δώσω το στίγμα της νέας διοικήσεως. Δεν είναι ούτε προεκλογικός, ούτε απολογιστικός. Σας ευχαριστούμε λοιπόν καταρχήν όλους για την αποψινή σας παρουσία στην ιερή στιγμή της αποκορύφωσης της εκλογικής διαδικασίας που είναι η ορκωμοσία όλων εκείνων που εσείς με την ψήφο σας ορίσατε να σας εκπροσωπήσουν στην διοίκηση του δήμου μας για τα επόμενα πέντε χρόνια!

Προσωπικά αισθάνομαι έντονη συγκίνηση και χαρά. Για να είμαι όμως ειλικρινής μαζί σας, αισθάνομαι περισσότερο έντονη την ευθύνη που αναλαμβάνω μαζί με τους συνεργάτες μου για την επόμενη μέρα που πρέπει να είναι διαφορετική, αισιόδοξη, παραγωγική, γόνιμη, προοδευτική, αποτελεσματική! Βελτίωση στην καθημερινότητα, στήριξη στους αδύναμους, συνετή οικονομική διαχείριση, διαφάνεια, αξιοκρατία, ήθος, εργατικότητα !

Σας διαβεβαιώ πως κύριο μέλημά μου και αυτό έχω ζητήσει από τους συνεργάτες μου και την δημοτική μου ομάδα είναι σκληρή δουλειά και λίγα λόγια! Προπάντων ήθος και εντιμότητα! Φαινόμενα αλαζονείας και άσχημων συμπεριφορών απέναντι στους δημότες αλλά και στους υπαλλήλους δεν επιτρέπονται και δεν θα γίνουν αποδεκτά !!!

Συμμετοχή σε όλα αυτά πρέπει και θα έχουν και οι υπάλληλοι του δήμου. Χωρίς αυτούς δεν γίνεται! Ο δήμος πρέπει να γίνει πιο φιλικός απέναντι στους δημότες! Η σχέση μας με την αντιπολίτευση θα είναι επίσης διαφορετική: σεβασμός, χωρίς αλαζονικές και ειρωνικές συμπεριφορές! Κάθε αξιόλογη πρόταση που μπαίνει στο τραπέζι όχι μόνο δεν θα την απορρίπτω αλλά θα την υιοθετώ! Συνεργασία  όχι όμως Συνδιοίκηση! Αυτό εξάλλου επιτάσσει και η λαϊκή ετυμηγορία. Συνεργασία επίσης και με όλους τους φορείς και  τους θεσμούς της πόλης και του νομού χωρίς κριτήρια κομματικής προέλευσης και προσωπικών στρατηγικών!

Η ενημέρωσή μας ακόμη συνεχίζεται. Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα και μόλις αποκρυσταλλωθεί η εικόνα του Δήμου μας σε όλα τα επίπεδα θα βγω δημόσια και θα ανακοινώσω όλα τα ευρήματά της στους δημότες μας. Δικαιούνται και πρέπει να ξέρουν την κατάσταση που επικρατεί. Εξάλλου ήταν και προεκλογική μου δέσμευση.

Άμεσα επίσης προχωράει η καταγραφή της κινητής και κυρίως ακίνητης περιουσίας του Δήμου μας. Στόχος είναι η τάχιστη ολοκλήρωσή της και η άμεση αξιοποίηση της. Καταγραφή και άμεση αποτύπωση της κατάστασης που επικρατεί σε όλα τα νομικά πρόσωπα του Δήμου με στόχο την πιο εύρυθμη και παραγωγική λειτουργία τους καθώς και τον εξορθολογισμό  των οικονομικών τους στοιχείων. Δεν είμαστε μηδενιστές. Ότι καλό έχει γίνει προς την σωστή κατεύθυνση θα το διαφυλάξουμε. Θα ξεριζώσω όμως τα κακώς κείμενα και μάλιστα άμεσα!

Οι συνεδριάσεις του Δημοτικού Συμβουλίου θα είναι γόνιμες και εστίες παραγωγής ορθών  αποφάσεων και όχι τυπική διαδικασία του στυλ «αποφασίζομεν και διατάσσομεν». Όλες οι φωνές θα ακούγονται! Δεν θα συμβιβαστούμε με τα κακώς κείμενα. Όπου χρειάζεται να γίνουν ρήξεις με συμφέροντα και κατεστημένα για το καλό των πολλών θα γίνουν!  Δεν με ενδιαφέρει το πολιτικό κόστος. Δε μ’ ενδιαφέρει να είμαι αρεστή. Μ’  ενδιαφέρει να είμαι χρήσιμη και αποτελεσματική.

Τέλος, επιτρέψτε μου να σας συγχαρώ όλους και τον καθένα χωριστά για την εκλογή του και να σας ευχηθώ καλή επιτυχία στα νέα σας καθήκοντα. Σήμερα είναι μια μέρα χαράς και γιορτής. Χαρείτε την επιτυχία σας με τους δικούς σας ανθρώπους. Κλείνοντας θα θυμίσω προς τους εκλεγμένους της δικής μου παράταξης να το χαρούν κι αυτοί. Μόνο όμως έως την Κυριακή το βράδυ! Γιατί η επόμενη φορά που θα το επιτρέψω ξανά θα είναι το βράδυ των επόμενων εκλογών!!!

Σας ευχαριστώ πολύ!


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑