Ειδήσεις

Published on September 1st, 2014 | by fileto

0

Διαβητικό χωριό θα στηθεί στη Δράμα

Το Διαβητικό Χωριό θα “εγκατασταθεί” στην Πλατεία Ελευθερίας της Δράμας, από τις 6 έως τις 8 Νοεμβρίου, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Διαβήτη (14 Νοεμβρίου).

Όπως επισημαίνει η πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματείων-Συλλόγων Ατόμων με Σακχαρώδη Διαβήτη (Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ) Αθανασία Καρούνου, το Διαβητικό Χωριό θα αποτελείται από θεματικές “γειτονιές”, που θα στεγάζονται στις τέντες που θα στηθούν στην Πλατεία Ελευθερίας και σε καθεμιά από αυτές θα πραγματοποιούνται εκδηλώσεις με εκπαιδευτικό και διαδραστικό περιεχόμενο.

“Μέσα σε συνθήκες ομολογουμένως αντίξοες, η Π.Ο.Σ.Σ.Α.Σ.ΔΙΑ τολμά και πάλι να δώσει συνέχεια στην πρωτοποριακή, σε πανευρωπαϊκό επίπεδο, ιδέα της και να χτίσει και πάλι ένα όμορφο σκηνικό, μέσα στο οποίο το κοινό θα έχει τη δυνατότητα, όχι μόνο να γνωρίσει καλύτερα τη μάστιγα που λέγεται διαβήτης, αλλά και να ευαισθητοποιηθεί και βεβαίως να εκπαιδευτεί γύρω από θέματα που αφορούν την πρόληψη αλλά και τη σωστή διαχείρισή του” προσθέτει η κ. Καρούνου.

Πριν από την έναρξη του Διαβητικού Χωριού, στις 6 Νοεμβρίου, θα πραγματοποιηθούν συζητήσεις και εργαστήρια από επαγγελματίες υγείας και άτομα με διαβήτη, με θέματα που θα οριστούν από την επιστημονική και την οργανωτική επιτροπή.

Ο πρόεδρος της επιστημονικής επιτροπής και της Εταιρείας Παθολογίας Βορείου Ελλάδος, καθηγητής παθολογίας Απόστολος Χατζητόλιος, επισημαίνει ότι η συνεχιζόμενη αύξηση της επίπτωσης του σακχαρώδη διαβήτη, λόγω των συνθηκών και του σύγχρονου τρόπου ζωής, δημιουργεί για την ιατρική κοινότητα μια αυξανόμενη πρόκληση για την αποτελεσματική πρόληψη και θεραπευτική αντιμετώπιση τόσο του ίδιου του διαβήτη όσο και των επιπλοκών του.

Παράλληλα, τονίζει ότι προτεραιότητα αποτελεί να κατανοήσει κανείς ότι ο σακχαρώδης διαβήτης είναι ένα χρόνιο νόσημα με σοβαρές επιπλοκές, που μπορεί να οδηγήσει σε αναπηρίες, όμως με την κατάλληλη αγωγή και παρακολούθηση με τις σύγχρονες δυνατότητες της ιατρικής, οι επιπλοκές μπορούν να προληφθούν και οι διαβητικοί να ζουν μια φυσιολογική ζωή.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑