Ειδήσεις

Published on September 4th, 2014 | by fileto

0

Άναψε η φλόγα ελπίδας στην αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης

Στην Αλεξανδρούπολη βρίσκονται από χθες όλες οι αποστολές για την σημερινή μεγάλη ημέρα του αθλητισμού, της Τελετή Αφής της Φλόγας της Ελπίδας στην Αρχαία Ζώνη Αλεξανδρούπολης που σηματοδοτεί και τη συμβολική έναρξη για τους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας (13-20 Σεπτεμβρίου).

αφη Ζώνη

Παρόντες στην τελετή αφής ο υφυπουργός Αθλητισμού Γιάννης Αδριανός,  ο υφυπουργός Εξωτερικών Άκης Γεροντόπουλος, ο υφυπουργός Παιδείας Αλέξανδρος Δερμεντζόπουλος, ο περιφερειάρχης ΑΜΘ Γιώργος Παυλίδης, ο αντιπεριφερειαρχης Έβρου Δημήτρης Πέτροβιτς, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, μεταξύ άλλων και η δήμαρχος Καβάλας Δήμητρα Τσανάκα, ο Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics Antwerp 2014 κύριος Guido Kestens και η Πρόεδρος των Special Olympics Ευρώπης-Ευρασίας κυρία Mary Davis, βουλευτές, παράγοντες του αθλητισμού.

Print

Xαιρετισμό απεύθυναν η πρόεδρος των Special Olympics Ελλάς κ. Γιάννα Δεσποτοπούλου, ο υφυπουργός Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννης Ανδριανός, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης κ. Βαγγέλης Λαμπάκης, ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής Ευρωπαϊκών Αγώνων Special Olympics «Antwerp 2014» κ. Guido Kestens και η πρόεδρος των Special Olympics Ευρώπης – Ευρασίας κ. Mary Davis.

Το σύνολο της εκδήλωσης καλύφθηκε δημοσιογραφικά από τα δύο τοπικά τηλεοπτικά δίκτυα της Αλεξανδρούπολης Θράκη ΝΕΤ και Delta TV, τη ΝΕΡΙΤ και διεθνή τηλεοπτικά δίκτυα.

αφη Κωστάλαςαφισααφη φλόγας

Την εκδήλωση παρουσιάσαν ο Αλέξης Κωστάλας και ο αθλητής των Special Olympics Ελλάς Γιάννης Στρατηγόπουλος.

Τον ρόλο των ιερειών στο χορόδραμα της Αφής της Φλόγας υποδύθηκαν οι αθλήτριες της Ρυθμικής Γυμναστικής των Special Olympics Ελλάς και σπουδάστριες των σχολών χορού του Φωκά Ευαγγελινού, ο οποίος επιμελείται καλλιτεχνικά το σύνολο της εκδήλωσης.

τΣΑΝΆΚΑ ΦΛΌΓΑ

Τις χορογραφίες επιμελήθηκε  η Αμάντα Κουγιούφα και η Βασιλική Μπαρτσούλη.

Πρωθιέρεια ήταν η αθλήτρια της Ρυθμικής Γυμναστικής των S.O. Ελλάς Ηλιάνα Συμεωνίδη. Στο σόλο φλάουτο η Τατιάνα Κουτσούμπα.

Τους εθνικούς ύμνους Ελλάδας, Βελγίου και των Special Olympics απέδωσε η μπάντα της 12ης Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού.

Η κυρία Αρτεμις Βασιλικοπούλου, διευθύντρια των S.O. Ελλάς, συντονίζει τη λαμπαδηδρομία.

Από τις 4-8 Σεπτεμβρίου η πενθήμερη πορεία της Φλόγας επί ελληνικού εδάφους, περνάει από Κομοτηνή, Καβάλα, Θάσο, Θεσσαλονίκη ώς Αθήνα.

Η «Φλόγα της Ελπίδας» θα αναχωρήσει την Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου από την Αθήνα για τις Βρυξέλλες.

Τη «Φλόγα» από την Αθήνα θα συνοδεύσει σύσσωμη η 74μελής Ελληνική Αποστολή που θα συμμετάσχει σε 9 αθλήματα στους Ευρωπαϊκούς Αγώνες Special Olympics της Αμβέρσας.

Η ΦΛΟΓΑ ΣΤΗΝ ΚΑΒΑΛΑ

Η Καβάλα θα έχει την ξεχωριστή χαρά να υποδεχθεί τη Φλόγα της Ελπίδας αύριο Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 12.00 στην κεντρική πλατεία Ελευθερίας. Η Φλόγα θα μεταφερθεί από το ύψος του ξενοδοχείου ΕΓΝΑΤΙΑ μέχρι τον Άγιο Παύλο και από εκεί θα την παραλάβουν τα παιδιά του ΚΔΑΠ – ΑΜΕΑ που μαζί με τη συνοδεία της Φιλαρμονικής του Δήμου θα τη μεταφέρουν δια μέσου της οδούς Ομονοίας στη κεντρική πλατεία Ελευθερίας.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑