Ειδήσεις

Published on September 5th, 2014 | by fileto

0

Χωρίς ψηφιακό σήμα η Αμφίπολη;

Πανικός σήμερα με την εκπομπή του ψηφιακού σήματος από την DIGEA στην Αν. Μακεδονία και Θράκη.

Πολλοί ήταν εκείνοι που άνοιξαν τους δέκτες τους το πρωί να δούν τα αγαπημένα τους κανάλια ιδίως οι ηλικιωμένοι και έβλεπαν μόνο …χιόνια.

Τηλέφωνα, απορίες, εκνευρισμός και μια ανελέητη αναζήτηση για αποκωδικοποιητές οι οποίοι θα τους χαρίσουν και πάλι την αγαπημένη τους καθημερινή επαφή με τον έξω κόσμο.

Πολλές περιοχές μένουν εκτός του σήματος της DIGEA ιδιαίτερα οι ορεινές περιοχές της Ροδόπης και της Ξανθης τα γνωστά Πομακοχώρια αλλά και ορισμένες περιοχές του νομού Σερρών.

Όπως σημειώνει η εφημερίδα ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΣ των Σερρών: “Το πρόβλημα που εντοπίζεται σε ορισμένες περιοχές των δήμων Αμφίπολης, Νέας Ζίχνης και Σιντικής όσον αφορά στην ψηφιακή εκπομπή, συζητήθηκε σε συνάντηση που είχε ο Αντιπεριφερειάρχης Σερρών Γιάννης Μωυσιάδης  με τους δημάρχους Αμφίπολης Κώστα Μελίτο και Σιντικής Φώτη Δομουχτσίδη.  Όπως είναι γνωστό,  από την Παρασκευή 5 Σεπτεμβρίου 2014 και ώρα 2:00 π.μ. θα υπάρξει και στην περιφερειακή ενότητα Σερρών παύση του αναλογικού τηλεοπτικού σήματος με ταυτόχρονη έναρξη του ψηφιακού. Ο προβληματισμός που διατυπώνεται αφορά ορισμένες «νεκρές» περιοχές στους προαναφερόμενουςς δήμους, καθώς η τεχνολογική υποδομή δεν επιτρέπει να υπάρχει σ’ αυτές τηλεοπτικό σήμα. Συγκεκριμένα στον δήμο Αμφίπολης ζήτημα εγείρεται για την Αμφίπολη και τα Κερδύλλια, στον δήμο Νέας Ζίχνης για την Αγριανή, τον Σφελινό,την Λευκοθέα και τον Σ.Σ. Αγγίστας και στον δήμο Σιντικής  για τον Προμαχώνα, το Άγκιστρο , το Αχλαδοχώρι, το Καρυδοχώρι και το Καπνόφυτο”.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΓΙΩΡΓΟΥ ΠΑΥΛΙΔΗ ΜΕ ΓΕΝ. ΔΙΕΥΘΥΝΤΕΣ DIGEA

Συνάντηση εργασίας είχε σήμερα ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ κ. Γιώργος Παυλίδης με τους εκπροσώπους της εταιρίας Digea AE, ενόψει και της κάλυψης της περιοχή από 5-9-2014, προκειμένου να συζητηθεί η ανάγκη άμεσης κάλυψης με ψηφιακό σήμα και των ευρύτερων μη συμπεριλαμβανομένων περιοχών των Νομών Δράμας( Δήμος Παρανεστίου και η ευρύτερη ορεινή περιοχή Δράμας), η νοτιοδυτική Θάσος ( του Νομού Καβάλας),  οι δημοτικές ενότητες Πιερέων και Ορφανού του Δήμου Παγγαίου (του Νομού Καβάλας), το δημοτικό διαμέρισμα Σταυρουπόλεως του Δήμου Ξάνθης ( του Νομού Ξάνθης), ο Δήμος Μύκης ( του Νομού Ξάνθης), τα δημοτικά διαμερίσματα Οργάνης και Κέχρου (του Νομού Ροδόπης) και η ορεινή περιοχή των Δήμων Διδυμοτείχου και Σουφλίου.

Επανέλαβε την απαίτηση της Περιφέρειας να εξευρεθεί τρόπος για την κάλυψη αυτών των περιοχών έξω από τις στενές οικονομικές αντιλήψεις. Επίσης, επικοινώνησε με τον αρμόδιο Γενικό Γραμματέα κ. Μενέλαο Δασκαλάκη στον οποίο μετέφερε τις ίδιες θέσεις και προγραμματίστηκε συνάντηση για το θέμα στην Αθήνα. Ο Περιφερειάρχης σχετικά ανέφερε: « Δυσμενής μεταχείριση τμημάτων της Περιφέρειάς μας στη λογική της Ελλάδος δύο ταχυτήτων και μάλιστα γεωγραφικών χώρων  και πληθυσμών επί της μεθορίου δεν είναι ανεκτή από εμάς.

Η όλη κάλυψη έρχεται σε αντίθεση με πλείστες όσες πολιτικές υποστήριξης των ορεινών διασυνοριακών όγκων. Είναι απαράδεκτο ένας πληθυσμός άνω του 10% της Περιφέρειας ή ένας γεωγραφικός χώρος που αντιστοιχεί περί το 40% αυτής να αποκλείεται από την τηλεόραση,  ένα καταλυτικό μέσο για τη συνοχή, την ενημέρωση,  την πρόοδο, την ανάπτυξη, την ποιότητα ζωής και όχι μόνο. Είναι προφανές ότι η αναλογική τηλεόραση έχει ημερομηνία λήξης.

Ιδιαίτερη πρόνοια  πρέπει να ληφθεί για τα Περιφερειακά κανάλια προς την ίδια κατεύθυνση».


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑