Εκδηλώσεις

Published on September 11th, 2014 | by fileto

0

Ξεκινά στις 15 Σεπτεμβρίου το φεστιβάλ των μικρομηκάδων

Το 37ο Φεστιβάλ Ελληνικών Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας θα διεξαχθεί από τις 15 έως τις 20 Σεπτεμβρίου 2014, δίνοντας το καθιερωμένο του ραντεβού με το πιο ζωντανό κομμάτι της ελληνικής κινηματογραφίας.

Στο σημείωμά του – χαιρετισμό ο δήμαρχος Δράμας κ. Χριστόδουλος Μαμτσάκος τονίζει: “Κάθε χρόνο στο Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους Δράμας παρουσιάζονται οι δημιουργίες ελλήνων και ξένων κινηματογραφιστών, που στόχο έχουν να μαγέψουν το πιστό κοινό τους αλλά και να προσφέρουν νέες εμπειρίες και εκπλήξεις.

Η Ελλάδα βρίσκεται σε περίοδο κρίσης αλλά προσπαθεί με σθένος να αναπτύξει τον πολιτισμό της και να συνεχίσει την προσφορά της στην έβδομη τέχνη. Τη φετινή χρονιά συμπληρώνονται 37 χρόνια συνεχούς παρουσίας του Φεστιβάλ στα κινηματογραφικά δρώμενα της χώρας. Επιπρόσθετα, αποτελεί μια ιδιαίτερη χρονιά γιατί συμπληρώνονται τα 20 χρόνια του διεθνούς διαγωνιστικού προγράμματος και το επίτευγμα αυτό είναι μια σημαντική επιτυχία για τους ανθρώπους του Φεστιβάλ αλλά και τους κινηματογραφόφιλους.

Όπως κάθε χρόνο, σημαντική προσπάθεια έχει καταβληθεί για την άρτια διοργάνωση όλων των εκδηλώσεων. Η Δράμα είναι έτοιμη να φιλοξενήσει τους ανθρώπους της τέχνης και του πολιτισμού. Αξίζει ένα μεγάλο ευχαριστώ στους νέους δημιουργούς, αλλά και σε όλους τους ανθρώπους που εργάζονται, υποστηρίζουν και συμμετέχουν στο ΦΤΜΜ Δράμας.

Ιδιαίτερα θα ήθελα να ευχαριστήσω για τη στήριξη τους: Το Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, τη ΝΕΡΙΤ, το Ελληνικό Κέντρο Κινηματογράφου, την Κινηματογραφική Λέσχη Δράμας και όλους τους χορηγούς.

Σας καλωσορίζουμε στη Δράμα μας, την πόλη όπου χτυπά η καρδιά του Φεστιβάλ Ταινιών Μικρού Μήκους, του Φεστιβάλ όπου κάθε χρόνο αναδεικνύεται το μέλλον του ελληνικού και διεθνούς σινεμά.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑