Ειδήσεις

Published on September 13th, 2014 | by fileto

0

Σύλληψη διακινητών και παράνομων μεταναστών στη Θράκη

Σχηματισμός δικογραφίας σε βάρος αλλοδαπού διακινητή ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες

Σχηματίσθηκε δικογραφία από το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης σε βάρος 29χρονου αλλοδαπού, υπηκόου Αλβανίας, ο οποίος προωθούσε στο εσωτερικό της χώρας τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο των ερευνών για την καταπολέμηση της παράνομης μετανάστευσης, οι αστυνομικοί της Ειδικής Ομάδας Δίωξης Παράνομης Μετανάστευσης Ροδόπης, την 10-9-2014, πρώτες πρωινές ώρες, εντόπισαν, σε δασική περιοχή της Ροδόπης, τον 29χρονο να οδηγεί Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, με βουλγάρικες πινακίδες, και να μεταφέρει με αυτό τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες.

Στην προσπάθεια των αστυνομικών να συλλάβουν τον δράστη, αυτός δε συμμορφώθηκε στις υποδείξεις τους, αρχικά ανέπτυξε ταχύτητα με το όχημα, ενώ στη συνέχεια το ακινητοποίησε, αποβίβασε τους μη νόμιμους μετανάστες από αυτό και τράπηκε πεζός σε φυγή, σε δύσβατη δασική περιοχή, διαφεύγοντας τη σύλληψη.

Από την αστυνομική έρευνα προέκυψε ότι για το Ι.Χ.Φ. αυτοκίνητο, έχει δηλωθεί κλοπή στις αρχές της Βουλγαρίας.

Κατασχέθηκαν το παραπάνω όχημα, το χρηματικό ποσό των 3.335 ευρώ και 405 λεκ Αλβανίας.

Σημειώνεται ότι ο δράστης έχει απασχολήσει κατά το παρελθόν τις αστυνομικές αρχές για προώθηση μη νόμιμων μεταναστών στο εσωτερικό της χώρας, πλαστογραφία και παραβάσεις του νόμου περί όπλων.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε σε βάρος του θα υποβληθεί στην κα Εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ την προανάκριση ενεργεί το Τμήμα Συνοριακής Φύλαξης Σαπών Ροδόπης.

Συνελήφθησαν χθες (12-9-2014) το μεσημέρι, στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου, στο πλαίσιο των ειδικών δράσεων για την αντιμετώπισης της παράνομης μετανάστευσης, από αστυνομικούς του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου και της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. της Διεύθυνσης Αστυνομίας Αλεξανδρούπολης, έξι (6) διακινητές, τρεις υπήκοοι Βουλγαρίας, δύο υπήκοοι Συρίας και Πακιστάν και ένας ημεδαπός, διότι προωθούσαν στο εσωτερικό της χώρας, σε τρεις διαφορετικές περιπτώσεις, συνολικά δεκατρείς (13) μη νόμιμους μετανάστες. Έντεκα (11) από τους διακινούμενους ήταν υπήκοοι Συρίας και δύο (2) υπήκοοι Πακιστάν.

Αναλυτικότερα, στην πρώτη περίπτωση, αστυνομικοί του Τμήματος Συνοριακής Φύλαξης Διδυμοτείχου, στην Εθνική Οδό Διδυμοτείχου – Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τους τρεις 45χρονους υπηκόους Βουλγαρίας (έναν άνδρα και δύο γυναίκες), διότι μετέφεραν στο εσωτερικό 2 Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητων, με βουλγάρικες πινακίδες, επτά (7) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Συρίας, προωθώντας τους με αυτόν τον τρόπο παράνομα στο εσωτερικό της χώρας.

Στη δεύτερη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 54χρονο ημεδαπό και τον 26χρονο υπήκοο Συρίας, διότι όπως προέκυψε, ο 54χρονος μετέφερε με το Δ.Χ.Ε αυτοκίνητο του, τέσσερις (4) μη νόμιμους μετανάστες υπηκόους Συρίας, από την Ορεστιάδα στην Αλεξανδρούπολη, όπου ο 26χρονος τους ανέμενε, προκειμένου να τους διαθέσει εισιτήρια του Ο.Σ.Ε., διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις μη νόμιμοι μετανάστες, κατά τον έλεγχο, κατείχαν και επέδειξαν στους αστυνομικούς, τέσσερα (4) πλαστά δελτία ταυτότητας των βουλγάρικων αρχών.

Στη τρίτη περίπτωση, στην Αλεξανδρούπολη, αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙ.ΑΣ. Αλεξανδρούπολης, συνέλαβαν τον 35χρονο υπήκοο Πακιστάν, διότι όπως προέκυψε, εξέδωσε εισιτήρια του Ο.Σ.Ε. με προορισμό την Αθήνα, προκειμένου να τα διαθέσει σε δύο (2) μη νόμιμους μετανάστες, υπηκόους Πακιστάν, διευκολύνοντας με αυτό τον τρόπο τη μεταφορά τους στο εσωτερικό της χώρας

Κατασχέθηκαν:

  •  3 οχήματα
  •  3 εισιτήρια του Ο.Σ.Ε.
  •  4 πλαστά δελτία ταυτότητας
  •  το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στους αρμόδιους Εισαγγελείς, ενώ την προανάκριση ενήργησαν τα Τμήματα Συνοριακής Φύλαξης Φερών και Τυχερού και Διδυμοτείχου Έβρου.

 


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑