Ειδήσεις

Published on September 16th, 2014 | by fileto

0

Δωρεάν laptop, tablet και ίντερνετ στην ΑΜΘ

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα dikaiologitika.gr, στόχος της δράσης είναι η μείωση του ψηφιακού χάσματος και του ψηφιακού αναλφαβητισμού στο πλαίσιο υλοποίησης της «Ψηφιακής Στρατηγικής 2014-2020».

Η συγκεκριμένη δράση, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, θα αφορά τις οκτώ περιφέρειες αμιγούς σύγκλισης της χώρας, όπου συμπεριλαμβάνονται η Ανατολική Μακεδονία-Θράκη, Ήπειρος, Θεσσαλία, Ιόνια Νησιά, Δυτική Ελλάδα, Πελοπόννησος, Βόρειο Αιγαίο, Κρήτη και θα πραγματοποιηθεί με τη χρήση ενός κουπονιού «Ψηφιακής Αλληλεγγύης», το οποίο θα ανταλλάσσεται με όποιες από τις επιχειρήσεις αναλάβουν την υλοποίηση της δράσης.

Συγκεκριμένα, οι δικαιούχοι πολίτες θα έχουν την δυνατότητα:

-να διατηρήσουν ή να αποκτήσουν διαδικτυακή σύνδεση για 12 μήνες με την παροχή συνδρομής για ευρυζωνική σύνδεση στο διαδίκτυο.

-να αποκτήσουν τον απαιτούμενο βασικό εξοπλισμό πρόσβασης στο διαδίκτυο, δηλαδή ηλεκτρονικό υπολογιστή τύπου tablet ή φορητό υπολογιστή τύπου netbook ή laptop.

-να καταρτισθούν στις βασικές δεξιότητες χρήσης των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Επικοινωνιών (ΤΠΕ) από πιστοποιημένους εκπαιδευτές.

Η πρόσκληση θα είναι ανοιχτή μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου σε όλες τις επιχειρήσεις παροχής εξοπλισμού και υπηρεσιών ΤΠΕΟ προϋπολογισμός της δράσης ανέρχεται στα 80.000.000 €.

Οι αιτήσεις θα γίνουν ηλεκτρονικά σε ειδική διαδικτυακή πύλη που θα αφορά την ενημέρωση των ωφελούμενων και την προβολή των συμμετεχουσών επιχειρήσεων.

Το πρόγραμμα θα πρέπει να έχει υλοποιηθεί έως την 30η/10/2015.


About the AuthorLeave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑