Ειδήσεις

Published on September 18th, 2014 | by fileto

0

Μπαράζ εξιχνιάσεων για κλοπές στις Σέρρες

Εξιχνιάστηκαν κατόπιν συστηματικής έρευνας αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών, δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και πέντε (5) αποπειρών κλοπών σε οικίες, καθώς και μίας (1) περίπτωσης κλοπής πινακίδων κυκλοφορίας στην ευρύτερη περιοχή των Σερρών.

Ύστερα από αξιοποίηση πληροφοριών και τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων και πειστηρίων σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 39 και 21 ετών, καθώς και ενός ακόμη άγνωστου ατόμου, για εγκληματική οργάνωση, διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής, πλαστογραφία και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματική δραστηριότητα.

Από την ενδελεχή αστυνομική έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών προέκυψε ότι τα ανωτέρω τρία άτομα, με σκοπό να αποκομίσουν παράνομο περιουσιακό όφελος, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου τρέχοντος έτους είχαν συστήσει δομημένη και με διαρκή δράση ομάδα, η οποία ενέχεται σε διαρρήξεις και κλοπές κυρίως οικιών.

Ειδικότερα, οι προαναφερόμενοι εκμεταλλευόμενοι την απουσία των ενοίκων των κατοικιών ή άλλων χώρων αφαιρούσαν από αυτές χρήματα, κοσμήματα, τιμαλφή, ηλεκτρονικές και ηλεκτρικές συσκευές.

Επιπλέον, για την μετάβασή τους στους τόπους διάπραξης των κλοπών χρησιμοποιούσαν ένα Ι.Χ. Επιβατηγό αυτοκίνητο στο οποίο έθεταν πινακίδες κυκλοφορίας τις οποίες είχαν αφαιρέσει νωρίτερα από σταθμευμένα οχήματα

Συνολικά, εξιχνιάστηκαν δέκα (10) περιπτώσεις κλοπών και πέντε (5) περιπτώσεις αποπειρών κλοπών σε οικίες, εκ των οποίων μία (1) περίπτωση κλοπής σε κατάστημα, καθώς και μία (1) περίπτωση κλοπής κρατικών πινακίδων κυκλοφορίας.

Η αξία των αφαιρεθέντων αντικειμένων ξεπερνά τις 18.000 ευρώ.

Γίνεται μνεία ότι ο 21χρονος συνελήφθη την 09.09.2014 από αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Εχεδώρου Θεσσαλονίκης, διότι σε βάρος του εκκρεμούσε απόφαση του Μονομελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης με την οποία καταδικάσθηκε σε ποινή κάθειρξης 8 ετών, για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των προαναφερομένων, θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.

Το προανακριτικό έργο διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών, ενώ η αστυνομική έρευνα συνεχίζεται για την εξακρίβωση της συμμετοχής των προαναφερόμενων και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις, καθώς και την εξακρίβωση των στοιχείων ταυτότητας του τρίτου αγνώστου ατόμου .

Εξιχνιάστηκε από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σερρών περίπτωση ληστείας που έλαβε χώρα τον Αύγουστο του 2014 στις Σέρρες.

Κατόπιν αξιοποίησης πληροφοριών και από τη συνδυαστική έρευνα στοιχείων, σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος δύο ημεδαπών ηλικίας 27 και 20 ετών, για ληστεία.

Ειδικότερα, βραδινές ώρες της 29.08.2014, οι προαναφερόμενοι με τη χρήση σωματικής βίας αφαίρεσαν από 41χρονο ημεδαπό το χρηματικό ποσό των 120 ευρώ και το ποδήλατο του.

Προανάκριση διενεργείται από την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Σερρών.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος των ανωτέρω θα αποσταλεί στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Σερρών.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑