Ειδήσεις

Published on September 22nd, 2014 | by fileto

0

Απάτη με οδηγούς ΤΑΧΙ σε όλη την Ελλάδα

Η δράση της εγκληματικής σπείρας η οποία απαρτιζοταν από 7 άτομα για τα οποία έχουν ταυτοποιηθεί 66 περιπτώσεις απάτης σε όλη την Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κέρκυρα, τη Μυτιλήνη, το Ηράκλειο Κρήτης, την Καλαμάτα, την Τρίπολη, την Κοζάνη, την Ηγουμενίτσα, τον Πολύγυρο Χαλκιδικής, τον Βόλο, τη Δράμα, τη Θεσσαλονίκη, τη Σαλαμίνα, τη Μύρινα Λήμνου, το Λιτόχωρο Πιερίας, την Πάτρα, το Κρανίδι, τη Θάσο, τη Βόνιτσα, τη Νιγρίτα Σερρών, τα Τρίκαλα, την Παραλία Άστρους, τη Κατερίνη, στη Μήλο, το Κοπανάκι Μεσσηνίας, τη Ραψάνη, την Πτολεμαϊδα, τη Σκύδρα, το Αμύνταιο, τον Εύδηλο Ικαρίας, την Κάλυμνο, την Παλική Κεφαλληνίας, την Προσοτσάνη Δράμας, τα Γρεβενά, τις Φέρες, το Δροσάτο Κιλκίς, το Σιδηρόκαστρο Σερρών και την Αστυπάλαια.
Οι δράστες επικοινωνούσαν τηλεφωνικά με αυτοκινητιστές-οδηγούς ταξί, τους οποίους εντόπιζαν είτε απευθείας, είτε μέσω διαφόρων φορέων, σε ολόκληρη την επικράτεια και συστήνονταν σαν άτομα επιφανούς κοινωνικής θέσης (όπως υπάλληλοι υπουργείων Εξωτερικών, Υγείας, Παιδείας και Θρησκευμάτων, Συγκοινωνιών, Εμπορικής Ναυτιλίας, Πολιτισμού, ιατροί, πρέσβεις, καθηγητές πανεπιστημίων κ.λπ.)

Παρουσιαζόμενοι με τις ιδιότητες αυτές, ανέφεραν στους παθόντες ότι επιθυμούν να μισθώσουν τα σχήματά τους για τη μετακίνηση δήθεν επίσημων προσώπων ή αξιωματούχων από την Ελλάδα ή το εξωτερικό σε διάφορα μέρη, όπου υποτίθεται είχαν προγραμματιστεί επίσημες ή/και ιδιωτικές εκδηλώσεις.

Μάλιστα για να τους δελεάσουν ζητούσαν αποκλειστική συνεργασία, με ιδιαίτερα ικανοποιητική αμοιβή, που ανέρχονταν σε 300 ευρώ κάθε ημέρα απασχόλησης, δηλαδή συνολικά στο χρηματικό ποσό των 9.000 ευρώ, περίπου για έναν μήνα. Ωστόσο, για να προχωρήσουν στη συνεργασία αυτή, ζητούσαν από τους παθόντες να καταβάλλουν χρηματικά ποσά, που κυμαίνονταν από 1.500 έως 1.800 ευρώ, με το πρόσχημα της εγγύησης για την τήρηση των όρων της συμφωνίας.

Το συνολικό ποσό που η εγκληματική οργάνωση αποκόμισε από την παράνομη δράση της υπερβαίνει τις 110.000 ευρώ. Από την πολύμηνη αστυνομική έρευνα και προανάκριση προέκυψε ότι οι δράστες, τουλάχιστον από τις αρχές του Φεβρουαρίου του τρέχοντος έτους, συνέστησαν κύκλωμα με διαρκή και δομημένη δράση και ενεργώντας από κοινού, με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπρατταν πλημμεληματικές και κακουργηματικές πράξεις, με κυρίαρχο στοιχείο την εξαπάτηση πολιτών.

Χαρακτηριστική περίπτωση στις 28-05-2014, στην Νιγρίτα Σερρών, ένας από τους δράστες, επικοινώνησε τηλεφωνικά, με οδηγό ταξί, και αφού του συστήθηκε ως Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων, τον έπεισε και κατέθεσε ως εγγύηση για τη μίσθωση του ταξί του, για τη μεταφορά καθηγητών πανεπιστημίων, το ποσό των 1.800 ευρώ σε τραπεζικό λογαριασμό, με στοιχεία κατόχου 28χρονης κατηγορουμένης.

Οι συλληφθέντες με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους οδηγήθηκαν απογευματινές ώρες της 18-09-2014 στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Αθηνών, ο οποίος τους παράπεμψε στον 7ο Τακτικό Ανακριτή, ενώπιον του οποίου οδηγούνται σήμερα (22-09-2014). Η έρευνα της Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Νοτιοανατολικής Αττικής συνεχίζεται για την εξακρίβωση της τυχόν συμμετοχής των δραστών και σε άλλες περιπτώσεις απάτης.


About the Author



Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Back to Top ↑